Kategorier
Triton

Nu har det hänt…

… det som inte kunde hända!

Det började med att jag såg en skrämmande grovsing smyga runt och kika in under grinden om nätterna. Försökte slå larm till matte, men hon fattade ingenting, fast jag inte ville vara ute ensam i mörkret.

Inte förrän en mäkta skärrad ”Kotte”, kom pinnande in genom kottehålet sent på kvällen, blev hon fundersam! Sökte med ljus och lykta, både i trädgården och på allmänningen, utan minsta resultat.

Men kvällen efter fick matte en smärre chock, och trodde inte sina ögon, när hon tittade ut genom köksfönstret. Mitt i trädgården satt en livs levande grävling som oförklarligt lyckats ta sig in till oss!

Hur det gått till blev hon varse, när Febus smet ut, mellan benen på henne, och tog sats mot grävlingen! Påhoppet fick inkräktaren att fläka ut benen och platt som en pannkaka ta sig ut under grinden.

Men den gav sig inte upp jakten på våra älskade ”kottar” och deras mat! Kvällen efter mötte matte inkräktaren i slänten på allmänningen, fast där vände den och försvann ner mot stan.

Efter det har Artemis sett som sin uppgift att barrikadera sig på ”kottestugorna” så att ”taggisarna” kan känna sig trygga. Allt medan husse säkrat grinden så ingen objuden grävling kommer in!

Lugnet börjar äntligen återvända, och ”kottarna” tycks ha förstått att jägaren inte kan ta sig in i trädgården längre. För om ni inte visste det, så är grävlingen en av igelkottens värsta och farligaste fiender.

Hela brödraskaran, inte minst Mini-Vinnie, hjälper till att skydda och sällskapa med ”Kotte” och hans vänner om kvällarna. Vi är ute till midnatt, och jag smyger ut på gården igen i tresnåret på morgonen.

Och det är lycka att återigen se ”kottarna” ligga och kolla på oss när vi pysslar i trädgården på dagarna. Kärleksbestyren tycks överstökade för i år, och de gör nu bara små äventyrliga utflykter om nätterna!

Grävlingen har lyckligtvis lyst med sin frånvaro på slutet, men även berguvarna i gruvan har visat sig mata sina ungar med igelkottar! Så faror lurar överallt och vi kan bara hoppas på det bästa!

Tassekram Tritte-Gubben

19 svar på ”Nu har det hänt…”

Usch, hujedamig vilken bastard detta är, matten berättar att husse en gång fick fly upp på trappen när han blev jagad av en grävling, där de bodde för jättelänge sen. Grävlingen vräkte omkull soptunnan vareviga natt och en gång kom husse på honom när han kom hem på kvällskvisten men grävlingen blev jättearg när husse försökte mota undan den. Sen efter den bataljen fick faktiskt soptunnan vara i fred, han visade sig inte på den gårdsplanen mer men väl på andra gårdar till stort förtret. Så akta er för den för den kan bitas rejält och den har mycket vassa klor, visst är ni tuffa men den är inte att leka med. Hoppas att ni slipper påhälsning av den gynnaren mer, för den vill man inte ha i trädgården när man har kottar.

Russelpussar

Tack för dina varningens ord bäste russelhunden! Vi håller fortfarande vakt om nätterna, ifall att grävlingen skulle lyckas gräva sig in under staketet.
Vi minns alla alltför väl hur Febus lyckades gräva sig ut, vid sidan av grinden, när han var som busigast. Och grävlingen har som du säger mycket längre och vassare klor.
Vår objudne gäst har hittills inte visat några aggressiva tecken. Men den är envis och har återvänt flera nätter. Dock inte tagit sig in till oss efter husses grindsäkring.
Vi lovar att vara försiktiga, men ”kottarna” måste skyddas. Kan bara hoppas att vår grävling var på tillfälligt besök och har dragit vidare uppöver mot gruvan och skogen.
Ha det så gott och var rädda om er där uppe i fjällvärlden! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Men fy vilka äventyr ni har på Elsborg! Tur att husse kunde fixa så att den filuren får stanna utanför staketet nu ❤️Var rädda om er! Kramar från Signe och Anna

Tack söta Signe och matte Anna! Vem kunde väl drömma om att hitta en livs levande grävling, alldeles framför farstukvisten, mitt i vår stad.
Tur att vi har världens bäste husse, som på fem röda sekunder räknade ut hur inkräktaren skulle hindras, utan att förstöra vår utkiksplats. Var rädda om er ni med, så hörs vi snart igen!
Tassekram Tritte

Svara

Oj oj … här höll det på att hända otäcka saker, skönt att grävlingen upptäcktes i tid. Så duktiga ni är grabbar som hjälper till så som ni gör. Vi är stumma av beundran här! Tycker husse och matte är fantastiska också som skyddar er alla ❤️

Tack goa rara ni alla med matte Ann i spetsen! Ja, det här är nog det hemskaste vi varit med om, då grävlingen är ”kottarnas” värsta fiende.
Nu får vi hålla tassar och tummar för att inkräktaren förvunnit från området, så ”kottarna” kan känna sig trygga igen. Allt gott till er alla från oss alla här hemma!
Tassekram Tritte

Svara

Så ledsamt att läsa om att grävlingen tagit alla era ”kottar”! Det är just det vi är så rädda för och hoppas innerligt att den inte kommer tillbaka hit. Husse har fixat grinden, så in kommer den inte, men det är illa nog om den rör sig ute på allmänningen.Allt gott till dig rara Monica, och så trevligt att du hittat in till oss!
Tassekram Tritte

Svara

Skönt att äventyret slutade väl denna gång och kottarna och ni fyra mår bra! Grävlingen vill man inte ha på besök!!!
Vilken filur som kan platta ut sig, tur matte såg det, så husse kunde fixa grävlings säkert på tomten❤️
Vi önskar er alla en trygg och säker sommar ☀️😎😺🦔❤️

Tack goa matte Gunbritt och hela söta flocken därhemma! Helt otroligt hur den stora grova inkräktaren kunde platta till sig, och glida under grinden, som vi bröder inte kunna sedan vi var små!
Nu hoppas vi lugnet återfinner sig och önskar er alla en härligt solig sommar!
Tassekram Tritte

Svara

Oj så dramatiskt du har det, du fina modiga pälsboll💖 Och en sådan tur kottarna har med sin egen 4-benta body guard 🙏👍 vår matte har sett en som byggade en liten söt ”igelkottsby” med flera ”hus” och en ”bar” där det serverades vatten och snacks💖 kram från Turbofisen och Trasseltrollet 💜 💖

Lite för dramatiskt nästan, bästa Turbofisen och Traseltrollet. Så glad jag blir att ni tittar in och skriver här! Vi har nästan en liten igelkottby hemma hos oss också, med tre små egna hem och servering av mat och vatten vid varje! ”Kottarna” är våra bästisar, och bor här hela somrarna. Fast de tassar förstås ut på sina nattliga äventyr, och vi är alltid lika oroliga för att de ska råka illa ut. Ha det sä jättebra, tills vi hörs igen, och hälsa matte Heidi så gott från alla oss!
Tassekram Tritte

Svara

Oj,oj vilken dramatik! Förstår att ni blev oroliga, har aldrig sett en grävling i verkligheten. Vilken tur för kotten att han har detta fina och modiga gäng som vaktar!❤️ Hoppas den försvann nu så det blir lugnt i Paradiset igen❤️ Kram😍❤️

En riktig rysare kan jag lova! Men nu hoppas vi att det är över och att alla våra ”kottar” klarat sig undan marodören!
Vi fortsätter vakta kvällar och nätter, och matte sitter ute på farstukvisten i skenet från gårdslyktan och pratar lugnande med ”kottarna”.
Speciellt ”Kotte” själv kommer då och vill bli kliad under hakan, och det ser precis ut som om han berättar något för henne. Tack och lov för det efter allt som hänt!
Ha det så gott och var rädda om er, du och lille söte Zorro! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Hej på er allihop!

Det var minsann oväntat besök ni har haft, och ovälkommet för kottarna. Ni får se upp så att den inte gräver sig in igen. Att sådana där är duktiga på att gräva har vi sett här hemma, men nu är det ett tag sedan det var någon grävling här senast. Vi hoppas att den har flyttat, och att den som var hos er också flyttar snart.
Bra att ni håller vakt om nätterna, men det är allt bäst att ni bröder varskor matte om grävlingen kommer tillbaka, för den är nog alltför tuff för er bröder, även om ni är fyra mot en.🦡

Hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i ett just nu ganska varmt Kalser!

Hej go´vänner i Kalser! Minns att ni haft en grävling under huset, och vi tänkte förstås på er när vår nattlige gäst uppenbarade sig utanför köksfönstret. Vi fortsätter hålla vakt både högt och lågt, och lyckligtvis har det varit lugnt här nere på slutet. Men boende högre upp på Elsborg, har haft besök så sent som förra helgen. Våra ”kotte-vänner” verkar tack och lov ha klarat sig bra och är nu lugna och trygga igen. Ha det så gott tills vi hörs runt midsommar!
Tassekram Tritte

Svara

Alltid så vackra bilder. Älskar djur och natur. Ni har gjort så fint åt era djur både katter, fåglar, igelkottar osv. Roligt att läsa om bravaderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *