Kategorier
Triton

Lugna gatan …

… men just nu firar vi!

Hugaligen vilket grymt litet virus som fortsätter hålla oss i herrans tukt och förmaning hela sommaren. Inte får jag tassa iväg och hälsa på mina kompisar, och alldeles för lite påhälsning har vi här hemma med!

Så tack och lov att lillebror Mini-Vinnie nyss fyllt sex år och firats i dagarna tre den här veckan! Allt sedan matte för första gången missat hans fördelsedag i lördags på grund av hjortronplockning.

Det sörjde nu inte Mini-Vinnie, som vet att han är världens bästa lillebror! Stora pojken nu, men handmatas fortfarande av matte, och kommer sladdande med svansen på ryggen så fort hon kallar!

Sin främste läromästare har Mini-Vinnie på gott och ont i storebror Febus! De blir mer och mer lika, för var dag, och hänger ihop som ler och långhalm. När de inte ryker ihop och slåss som busar förstås!

En som i alla fall inte slåss är vår bäste”Kotte”! Han är lugnet själv och den trivsammaste lilla varelse som skådas kan. En glädjespridare mer än någonsin i dessa stilla coronatider, och så söt. så söt. så söt…

Artemis har hittat sitt sätt att hålla koll på läget runt om i kvarteret. Från taket på farstukvisten, ser han det mesta, utan att själv synas eller riskera råka illa ut! Säkrast med tanke på alla ”skummisar” på gatan.

God hjälp har Artemis av Febus, som älskar höga höjder och stortrivs på taket. Sina åtta år till trots, svingar han sig upp och ner, på bara några gamla torra kaprifolkvistar! Verkar nästan tro att han kan flyga.

Annars är det som sagt mycket ligga och mysa mellan blommorna i småstugorna. Vädret har ju inte inbjudit till så mycket solande på slutet, men hoppas ändå ni haft det bra och att en fin augusti väntar oss alla!

Tassekram Tritte-Gubben

22 svar på ”Lugna gatan …”

Tack söta Signe och matte Anna! Vi har det det fint här hemma, även om det är svårt att förstå det här med virus! Kramar från oss alla tillbaka till er!
Tassekram Tritte

Svara

Mysigt att se att ni har det bra, här är supertråkigt, inget händer matte försvinner med taxi 1 gång i veckan o handlar, jag matvägrar ibland så matte blir tokig och arg på mig och i förra veckan blev hon jätteledsen då hon fick veta att Smulan gett sig av från sitt nya boende i mitten av juli, så vi får verkligen hoppas att allt vänder snart så mår bättre. Nospussar från Isa o matte ❤❤❤😽😽😽😽❤❤

Tack för hälsningen söta Isa och matte Gunnel! Händer inte så jättemycket här heller, men vi har ju gården och världens bästa ”utahus” att kura i när det regnar! Förstår att matte blev jätteledsen då hon fick höra att Smulan försvunnit från sin nya familj för ett par veckor sedan. Hoppas innerligt att hon är på strövtåg och snart hemma igen! Och som sagt att allt vänder till det bästa för alla! Tur att matte har dig Isa, och ni har ju så fina skogsområden runt omkring er! Ha det så bra det går tills vi hörs igen! Alla här hemma hälsar så gott och sänder nospussar tillbaka!
Tassekram Tritte

Svara

Hej Triton! Tänk vad tiden går fort. Jag tycker inte det är länge sedan jag träffade ett ”litet mjölkpaket på 4 ben”. Världens gulligaste lillebror Mini-Vinnie. Tänk att han redan fyllt 6 år. Visst är det tråkigt med den här pandemin som gör att man inte kan göra vad man vill. Hoppas det blir bättre snart så man åtminstone kan åka till stora affären och handla mat och slippa beställa på nätet. Nu hoppas vi på en fin augusti så vi kan vara ute lite mer.
Hälsningar Zebbe och Sumo och matte Lotta.

Hej söta Zebbe, Sumo och matte Lotta-vännen! Låter som en saga, men… Vi kan knappast fatta det heller, då Mini-Vinnie nyss var jätteliten! Husse och matte tar också det här viruset på största allvar och handlar på nätet eller i affären klockan sju på morgonen! Det är inte riktigt mattes grej, då hon är lite seg i ottan! Allt gott till er, och vi hoppas på en varm och solig augusti tills vi hörs igen!
Tassekram Tritte

Svara

Attans matten att glömma av Mini-Vinnies födelsedag, jag antar att hon inte glömmer någon av er igen. Kan dock inte fatta att han redan är sex år, tiden springer iväg som om den hade eld i baken.

Jadu, den här pandemin har fått oss alla att hålla oss undan, vi lever i karantän lite till mans, fast vi kanske inte behöver. Felix har tassat över regnbågsbron och nu har jag ingen hund mer, men jag har ju två söner som har katter och den ena sonen har även två stora hundar, men där härskar ändå en main coon. Hundarna vet sin plats, trots att de är husky bägge två. Så katter är speciella, men hon var där före dem och så är hon ju en stor katt, som vet hur man sätter hundar på plats.

Du och dina brorsor får ha det så bra, hälsa tvåbeningarna också!

Vännen Inga-Lill! Nu blev vi väldigt ledsna, alla här hemma, att höra att vår bäste hundkompis Felix inte är med oss längre. Tack för att du berättar att han tassat över regnbågsbron, men det är svårt att ta in, så busig, pigg och glad han verkade vara! Förstår att det är tomt därhemma, men tur att sönerna har djur som du får dela med dem. Att katter är speciella är förstås ingen hemlighet för oss. Här är det vi som styr både husse och matte! Ha det så gott det går, och känn att vi tänker på dig, hälsar matte!
Tassekram Tritte

Svara

Grattis i efterskott Mini-Vinnie. Ja tiden går fort och så även åren på våra missar jag Fialotta är redan 13,5 år. Vädret är grått och ruggigt så jag har intagit mattes säng på dagarna.. Önskar er en fin kväll.
Tassekram från Fialotta och matten

Tack söta Fialotta och matte Gudrun, hälsar Mini-Vinnie! Tror knappast att han fattat att han är sex år, för han är fortfarande matte lilla gulleplutt och vill bli handmatad av henne. Vi har fyllt 10 år både Artemis och jag, men 13,5 är verkligen imponerande! Grådagen regnade bort, men nu skiner solen och det utlovas en fin helg. Allt gott till er båda!
Tassekram Tritte

Svara

Hej Triton! Det är så roligt att läsa allt som skrivs om er. Hoppas det här med pandemin försvinner snart så vi kan leva normalt igen. Nospussar till dig och dina bröder och kramar till eran matte och husse.

Tack rara Laila för att du uppskattar det jag skriver! Händer inte så mycket mitt i det här viruseländet, men livet rullar på och vi gör vårt bästa för att underhålla varandra! Nospussar tillbaka och jag har redan hälsat kramar till husse och matte! De hälsar så gott tillbaka till dig!
Tassekram Tritte

Svara

Tänk vad tiden går fort, lilla Mini-Vinnie fyllt 6 år. Ni har det skönt med inneboende kotte, ja det är trist nu, med inga besök, barnbarnen får matte bara träffa ute, dessutom regn och åska, så jag, Sigrid, inte vill gå ut, vilken lycka för matte med hjortron, som är så gott, nospuss till er alla🐱🐱🐱🐱🦔

Hej söta Sigrid och matte Margareta! Tiden går alldeles för fort, och det är nästan så man inte hinner med. Tur vi har ”Kotte” och hans vänner, men nu är de lite på rymmen för att leta fästmöar igen! Husse och matte har varit ute på hjortronmyrarna, två hela dagar, medan vi fått sitta hemma. Men jag kan lova att vi tagit igen väntandet med råge när de väl kommit hem! Ha det så gott och finväder utlovas till helgen!
Tassekram Tritte

Svara

Så otroligt fort tiden gått minns det som igår när du kom till matte som värdens goaste kattunge Mini Vinnie 😻

Vi får stå ut och fortsätta hålla avstånd mm. Ett tag till tyvärr för denna pandemi som tagit över världen, tur fb finns så vi kan träffas här!!!
Ha ett skönt firande nu allihopa 😻❤️
Kramar från oss på Belgarhusets.

Tack rara Gunbritt och hela Belgarhusets härliga flock! Vi fattar inte heller att vår Mini-Vinnie fyller sex år! Minns som igår när han kom som en liten lurvig tuss med världen kortaste svans! Så mycken lycka han spridit, från första stund, och gör det än i dag! Vi får stå ut och husse och matte se till att hålla avstånd när de går utanför grinden! Ha det så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Tack rara Åsa! Så glad jag blir att du hittat hit och uppskattar min lilla berättelse! Alla här hemma hälsar så gott till dig och alla de dina!
Tassekram Tritte

Svara

Det är verkligen en riktig vitamininjektion att läsa eran trevliga blogg och se mattes underbara bilder😻💕 Tycker det är som i sagans värld när jag ser den söta kotten med sitt fina hus❤️ Ja, nu ser vi framemot en fin Augusti och att vi fortsätter att hålla oss friska. Kramar till Er alla!❤️🌻🌻

Tack rara Marie! Låter toppen att få sprida lite vitaminer i dessa virustider. Vi lever lite som i sagans värld, med alla tama vilda små djur omkring oss! Ser ut att bli en fin början på augusti, med sol och värme, som förhoppningsvis håller tillbaka viruset. Alla här hemma hälsar och sänder kramar till dig och din älskade lille Zorro!
Tassekram Tritte

Svara

Hejsan allihop!

Hjärtliga gratulationer i efterskott till Mini-Vinnie, som inte är så ”mini” längre!💐 Tänk att han har hunnit bli sex år! Det känns som om det var alldeles nyss som han kom hem till er.

Det kändes sorgligt att läsa kommentarerna och få reda på att ”russelpussaren” Felix gått över regnbågsbron. Vi kommer att sakna hans historier om sina äventyr.

På tal om annat: Håller den där grävlingen fortfarande till där i närheten, eller har den flyttat?

Många hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

Hej bästaste vänner i Kalser! Mini-Vinne tackar och hälsar så gott. Måste erkänna att tiden bara sprungit iväg sedan han kom till oss! Vi blev alla så ledsna att höra om ”russelpussaren” Felix, som varit en spännande kompis och glädjespridare i så många år! Och tänk så intressanta rapporter han levererat från fjällvärlden! Ingen grävling mer här på slutet, men vi har fortfarande grinden säkrad nertill! Alla här hemma hälsar så gott och hoppas snart viruset försvinner för gott!
Tassekram Tritte

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *