Kategorier
Triton

Snart sista chansen

Så det gäller att njuta av dofterna!

Hallå go´vänner, här sitter jag som bäst och luktar på mina blommor. Önskar jag kunde förmedla dofterna i rymden, men hoppas ni kan fantisera och njuta av bilderna från trädgården i sensommarskrud!

För nu gäller det att njuta innan blommorna vissnar, löven börjar falla och hösten tar vid. Och för ett busfrö som Febus är det förstås extra givande att smygspana på alla rara små flygfän som kalasar i färgprakten!

Jag är som bekant numera glad pensionär, och ständigt på språng mot nya spännande äventyr. Min stora lycka är att ha blivit kvitt mina grymt elaka forl-tänder, och jag hoppas verkligen ingen tvingas gå med sådana!

Det här med tänder är ett kapitel för sig. Febus har kritvita friska gaddar men ser ändå bekymrad ut. Det beror på att det är tomt i husen inne i buskarna, och att ”Kotte” med vänner försvunnit väldigt tidigt i år.

Några som däremot inte försvunnit är våra små ”sparvilar” som i sommar blivit bara fler och fler! Äter som galningar gör de, talgbollar, nötter och kärnor, samtidigt som jag fått sitta barnvakt åt ungarna hela sommaren.

Inte undra på att vi titt som tätt får finfrämmande på gården. Sparvhöken får småttingarna att fly, men de kommer lika snabbt tillbaka! Och vi kan inte annat än beundra den vackra fågeln, som också den behöver mat.

Nästan lika grym som sparvhöken ser broder Artemis ut, där han sitter under lillträdet och väntar på katastrofen. Alla lillpippis till trots misslyckas ofta jakten, och sparvhöken tvingas samla kraft inför ett nytt utfall.

Minst lika grym ser Mini-Vinnie ut i rabatten, och sparvhökens upprepade besök är tveklöst det mest spännande vi haft på gården i sommar. Det har varit en riktigt rysare varje gång den gulögde kroknäbben dykt upp!

Annars är det mest blommorna som vi njuter av och minns sommaren som skyndar bort. Husse uppskattar den höga klara höstluften medan matte alltid blir lite lågmäld och behöver muntras upp av oss bröder!

Det ställer vi så gärna upp på, och försöker ständigt hålla igång henne, så hon slipper gå in i sig själv. Mini-Vinnie gör här sitt bästa att fånga matte med tassen och vinkar samtidigt hej då och ha det bra till er alla!

Tassekram Tritte-Gubben

16 svar på ”Snart sista chansen”

Jaså, igelkottarna har redan gått iväg tills sina vintermarker, det var tidigt men så verkar det som senhösten redan är här. För här uppe har vi minusgrader nattetid, så fort som molnen försvinner och himlen blir klar. Frågar du mig så tycker jag att det är för tidigt, men vi kanske bara har vintern att vänta. Hos er verkar det då blomma med besked, så vackert och ni fina rara katter matchar blommornas färgring perfekt. Jag är ingen vän av vintern men hösten är vacker, med sin klara himmel och en grönska som förbytts i gult, nere hos er är den ännu vackrare när alla lönnar och andra ädelträd skiftar om till höstskrud i allt från djupaste rött till gult.
Må så gott både Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie och hälsa matten och hussen så mycket.

Ja, här blommar det verkligen överallt och doftar så spännande i solen efter en daggvåt natt! Men vi sörjer förstås att ”Kotte” och hans vänner redan försvunnit, även om vi inte givit upp hoppet att få se dem igen.
Minusgrader redan nu låter inget vidare, men ni bor förstås högre upp i fjällvärlden än vi här nere i gropen. Allt gott till er från oss alla tills vi hörs igen!
Tassekram Tritte

Svara

Hej Tritte! Vi har ännu inte träffat varandra men vem vet, en dag får du kanske besök av oss på Närkeslätten😎Du skriver fantastiskt och vilka foton!! Frågan är om du gillar hundar? Jag är nämligen en Cavalier King Charles Spaniel. Matte skickar en varm kram till er alla❤️

Så spännande att få en ny hundkompis här i bloggen! För så klart jag gillar hundar, och det gör vi allesammans här hemma! Saknar så vår gamla russelkompis, som följt oss i bloggen i många år, men ledsamt nog nyligen tassat över Regnbågsbron.
Ni är så välkomna framöver, när coronan dragit bort och livet blir som förr. Men innan dess måste du be din matte berätta för oss vad du heter. Varma kramar till er alla kommer här från oss alla på Elsborg!
Tassekram Tritte

Svara

Härligt, härligt Mattis! Låter kärt och välbekant, för det kallar husse och vi bröder matte här hemma! Här blåser det nordan i dag, och vara bara några få plusgrader i natt, när matte släppte ut mig. Ha det så gott tills vi hörs igen kompis!
Tassekram Tritte

Svara

Hej kompisar saknar er, just nu är vi i Västerhaninge och piggar upp oss med lite trevligt ”folk” så nu mår matte bättre, blev jätteledsen när hon fick höra att Smulan är borta, även jag myser ha en fortsatt skön höst.
Nospussar Isa med matte ❤😽😽😽😽❤

Hej söta Isa och matte Gunnel! Saknar er med, men nu är det som det är! Låter jättebra att ni är i Västerhaninge och har det trivsamt med folket där.
Jättetråkigt det där med Smulan, och vi förstår att din matte och du är ledsna över att hon försvunnit. Undrar så vad som kan ha hänt!
Alla här hemma hälsar så gott till er alla och hoppas ni njuter av semestern i Västerhaninge! Tassekram Tritte

Svara

Hej på er!
Några rader så här mitt i natten( jobbar)
Ni har det så mysigt på er gård med alla besökare som trivs hos er. Så fina foton som alltid. Lite tråkigt att kotten givit sig av redan är det förstås. Hösten närmar sig men än är det ingen risk för frostnätter hoppas jag. Alla sommar- pellisar är ute fortfarande här hos oss.
Ska väl in i sitt vinteride de också 😉
Så nu är alltså alla forl-tänder utdragna, vilket elände det är med den sjukdomen. Kassia har dragit två, nu kollar vi upp att inga fler drabbats. Silvana och Walter har inte haft forl ännu, så de har vi lagt in en extra försäkring på ang detta. Kom ju en på Agria för 1-2 år sedan.
Ha det så gott fina vänner 😍
Kramar från oss på Hacketorp.

Hej rara Ann, och så gulligt av dig att tänka på mig och oss mitt i natten! Det blommar för fullt än, men hösten smyger sig på och kvällarna blir allt mörkare. Var bara några enstaka plusgrader härom natten, men nu är det mulet och mildare.
Forl är ju en så lömsk sjukdom, att den ofta inte syns utanpå, men gör jätteont ändå. Hoppas Kassia slipper ta fler tänder, men jag kan trösta er med att jag klarar mig alldeles utmärkt helt utan kindtänder!
Ha det så jättebra ni alla i Hacketorp, och njut av solen när den visar sig! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Ja du lyckades verkligen förmedla allt det vackra i er trädgård och så spännande att få se sparvhöken på så nära håll 😱🤗 En vacker fågel men farlig för lillpippisarna förstås. Tur att ni har koll. Ta hand om matte nu så att hon mår bra trots höstvädret ❤️ Den här matten håller med er husse. Så nöjd med att luften äntligen är friskare igen.
Ha en fin vecka raraste missarna ❤️
Puss på alla nosarna från Signe och Anna

Tack söta Signe och matte Anna! Så glad att ni tycker jag lyckas förmedla hur vi har det i trädgården. Spännande trots corona och väldigt lite rörelse här hemma!
Tänk så olika våra hussar och mattar är, och tur är väl det. En sak är i alla fall säker, och det är att vädret och årstiderna aldrig slutar att engagera.
Allt gott till er från oss alla är hemma!
Tassekram Tritte

Svara

Hej på er i Falun. Kotte flyttat tidigt i år. Ja det har ju blivit kyligare nu brr. Ja alla djur behöver mat både vilda och tama. Så fint ni har det på gården med alla blommor. Jag Fialotta sover mest nu, har blivit kräsen med maten.
Ni får ha det så skönt
Tassekram Fialotta och matte Gudrun

Gott att höra från er, söta Fialotta och matte Gudrun! Ja, ”Kotte” har försvunnit tidigare än förr, men han och hans vänner brukar känna på sig när det är dags att dra!
Hoppas allt är bra med dig Fialotta, och att du bara känner att hösten är på väg precis som matte. Men du måste äta, så matte slipper vara orolig för dig!
Alla här hemma hälsar så gott till er båda!
Tassekram Tritte

Svara

Jag får hålla med matte, det blir ett visst vemod när sommaren flyr. Tur att matte har ett sånt härligt gäng som lyser upp tillvaron❤️ Vackra bilder på er alla som alltid! Det är som att läsa ur en sagobok❤️ Varma kramar och nospussar till Er alla ifrån matte och Zorro!💐💐😻

Välkomna hit, så glad jag blir och tack för all uppmuntran söta Zorro och matte Marie! Vemod är rätta ordet för att beskriva mattes känsla när sommaren flyr, och gott för henne att läsa du matte Marie känner likadant.
Vi bröder är bästa medicinen, då vi håller igång dygnet runt, så matte inte hinner gräva ner sig i det stundande höstmörkret. Allt gott till er från oss alla tills vi hörs igen!
Tassekram Tritte

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *