Kategorier
Triton

Än blommar det …

… fast hösten är här!

Vi är inne i oktober och höstmörkret börjar lägga sig om kvällarna. Men sol och värme på dagarna gör att trädgården blommar som aldrig förr! Och vi bröder gottar oss och samlar kraft inför vintern.

Rosor, begonior, bägarrankor, husarknappar och allt vad det heter står i sin fulla prakt och bävar inför den första frosten. Själv tassar jag runt och förbereder mig för Agrias välgörenhetspromenad till helgen!

Lillebror Mini-Vinnie trivs i gröngräset och håller koll både högt och lågt. Mest är det lillpippis som tilldrar sig hans stora intresse, sedan alla våra älskade ”kottar” tassat iväg och börjat förbereda vintervilan.

Fast häromdagen, när han och matte var ute och gjorde allmänningen, kom en annan liten sötnos och gjorde dem sällskap! Inte det minsta skygg, men noga med att hålla distans, som är så viktigt i coronatider.

Det var en jättesöt liten harpalt, som höll till och kalasade på gräs i vår favoritslänt! Mini-Vinnie, som annars är lite försiktig av sig, blev stormförtjust och en lång stund hade de bara ögon för varann.

Även Artemis hade turen att få bekanta sig med den lille harpalten ute på allmänningen. Och väl hemma igen sitter han nu förväntansfull, med framtassarna i vattenskålen, och spanar ut under grinden!

Febus tar det för en gångs skull med ro, då han har fullt upp med något främmande som rör sig under redskapsskjulet. Förhoppningsvis bara några små söta husmöss, och inte en stor grym huggorm som förut ett år!

Artemis hjälper Febus hålla vakt om kvällarna, innan mörkret lägger sig och bäddar in trädgården i höstligt dis. Och vad som rör sig under skjulet är fortfarande i dimma dolt, men den som lever lär få se!

Tassekram Tritte-Gubben

10 svar på ”Än blommar det …”

Alltid så vackra bilder på er kissar och er trädgård. Ett paradis för blommor, pippisar och andra djur. Här i Borlänge är det bara slöande för mig men ibland så busar jag rejält. Ha det gott i höstmånaden oktober.

Tassekram Fialotta med matte Gudrun

Vilken underbar prunkande trädgård ni ännu har💐 det ser ut som sensommar. Vad ni är vackra alla bröderna med era underbara pälsar❤️ Spännande och se vad som döljer sig under skjulet😊 Det är som att bläddra i en sagobok❤️ Allt gott till Er alla! Kram❤️

Tack rara Marie! Vi känner oss nästan som sagofigurer, när matte kommer smygande med kameran. Måste erkänna att jag älskar att fotad och få beröm av matte när jag sköter mig! Och det gäller alla oss bröder.
Tack och lov känns de som sensommar i trädgården än, och det håller mattes höstdepp borta så änge det varar. Ha det så bra och allt gott till dig och sötaste Zorro!
Tassekram Tritte

Svara

Så roligt att se nya bilder från ert alldeles eget paradis, visst är det härligt med allt som fortfarande blommar och solen som fortfarande värmer om dagarna. Ni är så vackra i centrum för allt det grönskande och blommande. Tänk härnere är vallmon inne i sin andra eller tredje blomning. Milou o Nellie skall klart också deltaga i Agriapromenaden, tar alla chanser att bidraga till någon gott för det som ligger oss varmast om hjärtat. Tassekramar till alla pojkarna från Skånetöserna <3

Tack alla härliga skånetöser! Ni är riktiga glädjespridare, och så fint att ni också ska ut och promenera för den goda sakens skull.
Förstår att ni har ännu mer blommor där nere i södern, men här känns det nästan sagolikt att trädgården står i blom. Nu håller vi tassar och tummar för att ”snöklematisen” som är full i knopp ska hinna slå ut!
Allt gott till er alla!
Tassekram Tritte

Svara

Åh en så otroligt prunkande trädgård ni har fastän hösten är här. Visst är det som att färgerna djupnar lite? Om det är av kylan eller fukten? Hoppas att ni får njuta länge än. För några år sedan fick vi snö den här dagen i Boxholm. Nu kör vi fortfarande på sisådär en 13-14 grader på dagarna så matte har inte hängt bort kortbyxorna än 🤣
Coronapussar på vackraste bröderna från Signe och matte Anna

Vilken underbar trädgård ni har där nere i södern, här är det snart avlövat men trots det så har vi bara haft en frostnatt den sista veckan. Det har hållit sig på plussidan för det mesta, men regnat har det och det rejält, för Tandån går alldeles full och den har svämmat över där det är låglänt. Du och dina bröder får ha en skön tid bland blommor och blader och hoppas frosten håller sig bort några veckor än så ni kan njuta. Det där som röjer runt under eran bod, får vi hoppas är möss och inte någon klatterslang, var försiktiga i alla fall.

Må så gott och hälsa alla fyr- och tvåbenta!

Hej på er allihop!

Är det verkligen säkert att det är oktober inne i er trädgård? Om man går efter blomprakten skulle man kunna tro att det vore augusti, som när vi brukar hälsa på. Vi hoppas verkligen att viruset har försvunnit nästa år, så vi törs komma ner och hälsa på.

Vilken fin hare som ni träffade ute på allmänningen! Den måste ju vara trevligare sällskap än grävlingen som var där förut. Har ni förresten sett grävlingen däromkring på senare tid?

Här i Kalser fick vi lite ovanligt besök i går, när en kungsfågel flög in i ett fönster ute på balkongen och blev liggande på golvet. Jag var ut och lyfte upp den för att se hur den mådde. Den verkade lite chockad men kom sig efter en stund och flög iväg.

Vi hoppas att ni får en trevlig välgörenhetspromenad nu i helgen, och att ni är försiktiga och håller avstånd.

Hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i ett just nu mycket höstligt Kalser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *