Kategorier
Triton

En dag som denna…

…vill jag sprida lite solsken!

Höstrusket har slagit till med stormvindar, hällregn, dis och dimma. Men i stället för att deppa vill jag lysa upp med lite bilder från den sista soliga dagen i oktober! En härlig dag som dessutom var min egen 11-årsdag.

Vi bröder var ute på span, och i dag är det svårt att tro att solen nästan nyss sken från en klarblå himmel. Artemis blev så ”upphiad” av fåglarna att han fick spel och råmade som en ko på ”sibbars” kända vis!

Undra på det när sidensvansarna kom stormande i hundratal och slog sig ner i paradisträden alldeles utanför grinden. För att inte tala om när alla lyfte samtidigt och tackade med sitt säregna metalliskt klingande läte.

Lika spännande tyckte Febus det var att sitta och hålla koll på allt stort och smått som rörde sig utanför grinden. Lite sol och värme, efter allt regnande, var allt som behövdes för att kvarteret skulle vakna till liv!

Mini-Vinnie hade fullt upp att hålla koll på den unga harpalten, som skymtade på gräsmattan ovanför parkeringen. Helt fascinerad hade han inte ögon för något annat på allmänningen den här spännande dagen!

Och visst är den söt, den lilla nyvunna kompisen, som hållit till här i flera veckor nu. Väldigt nyfiken och lite halvtam börjar den också bli, även om den håller betryggande avstånd till både människor och djur.

Då det var min dag fick jag förstås lite extra kvalitetstid ensam med matte ute på allmänningen. Grattad blev jag också med sagolika blommor från Gävle och ett jättesött kort med mitt namn i postlådan från Älvdalen!

Sist men inte minst vill jag berätta om min orkidé, som jag fick på födelsedagen förra året. Ett naturens under, som efter att ha vilat hela vintern slog ut med två blommor på Artemis födelsedag i april.

Och tro mig eller ej. Men förra veckan när matte kollade, visade den stolt upp elva knoppar, varav den första började slå ut på min 11-årsdag! Det låter som en saga, men… och fortsättning följer!

Tassekram Tritte-Gubben

12 svar på ”En dag som denna…”

Fantastiska bilder och härlig berättelse ❤️ Tyvärr har jag aldrig hört en sibbe råma men det skulle vara spännande att få göra det.
Puss på gullenosarna från Signe och Anna

Tack rara Anna och hoppas jag lyckades lysa upp ruskvädret lite för dig! Det låter väldigt speciellt när Artemis får ”sibbespel” och råmar! Hoppas du får höra det någon gång framöver, för det är en upplevelse!
Tassekram Tritte

Svara

Tack för trevlig text o fina bilder, så häftigt med 11 blomsterknoppar på din 11 årsdag. Verkligheten överträffar ibland fantasin, det är som det skall vara när man är en sån fin katt.
Hoppas det blir en fin höst det som är kvar av den så ni får mycket möjligheter till spaning.
Skånetöserna sänder sina blötaste nospussar till alla busbröderna.

Tack själv rara matte Caroline! Du har så rätt att verkligheten ibland överträffar fantasin, och visst är det så med mina elva blomknoppar! Allt gott till er alla och förstås blöta nospussar från oss till sötaste töserna där nere i Skåne.
Tassekram Tritte

Svara

Den här bloggen är verkligen en stor ljusglimt i höstmörkret😊 Underbara bilder och så trevliga berättelser. Så söt liten harpalt och vilken vacker orkidé, så klart att den blommar, den är ju omgiven av så mycket kärlek❤️ Det är som att bläddra i en sagobok , man blir så glad😊 Tack för att ni delar med er av erat trevliga liv. Kram och Nospussar ❤️💐💐

Tack rara Marie, och så glad jag blir att ha fått vara en liten ljusglimt i höstmörkret! Vill ju sprida glädje med min blogg och vara lite av en sagofarbror! Ha det så jätte bra, både sötaste Zorro och du, tills vi hörs igen!
Tassekram Tritte

Svara

Hej Laila! Så gott att höra att du uppskattar bloggen och livet jag skriver och berättar om här! Lovar hälsa matte från dig, så blir hon säkert både stolt och glad. Alla här hemma hälsar så gott till dig!
Tassekram Tritte

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *