Kategorier
Triton

Gråare än grått …

… medan vi väntar på nå´t vitt och gott!

Gråare än grått, har det mestadels varit i luften, sedan senast jag skrev. Samtidigt blir det också mörkare för var dag som går! Men vi håller humöret uppe, då vi har så mycket att vara tacksamma för.

Mildvädret har hållit i sig och gräsmattan lyser grönare än i somras. Så vi har kunna vara ute jättemycket, nästan dygnet runt, och på det sättet lyckats hålla ”höstdeppen” borta både matte och jag!

En till som myser i mildvädret är broder Artemis, som sin vana trogen sitter gömd bakom busken på allmänningen. Där håller han koll bland kvistar och oxelbär och tror sig inte synas fast löven fallit!

Dessutom är Artemis förstås lycklig över att fortfarande ha långt, saftigt, grönt gräs att kalasa på nere i slänten. Han är familjens mesta gräsätare, och inget annat duger för att hålla magen i trim!

En som struntar in färgprakten på marken, och svingar sig upp i gråvädret, är akrobaten Febus. Till sin lycka upptäcker han att äppelträdet befriats från löv och nu ger spännande utsikt över kvarteret!

Mini-Vinnie är inte sen att följa efter ”idolen”, storebror Febus, och tycks lika imponerad av att plötsligt se mycket mer och längre bort än från marken. Något spännande får han förstås också syn på direkt!

När Febus väl klättrat upp är han snudd på omöjlig att locka ner. Här är han kung och kvarteret hans, samtidigt som det långt bort i horisonten anas ett stundande väderomslag som heter duga!

Väl nere fortsätter Mini-Vinnie träna balansen på allmänningens hala stockar, och hur otroligt det än kan låta så närmar vi oss advent! Igår var det fortfarande 12 grader varmt, men…

Tiderna förändras snabbt nu, och vi vågar så smått börja vänta på att bäddas in i vita flingors mjuka fall. En direkt övergång från mild höst till riktig vinter, som skulle passa oss sibirier alldeles perfekt!

Tassekram Tritte-Gubben

8 svar på ”Gråare än grått …”

Ni är så goa o fina så det lyser upp vilket gråväder som helst, det är alltid ett nöje att se mattes fina bilder på höra vad ni tar er för däruppe på Elfsborg. Här i Skåne har vi samma trista förhållanden men vi lär nog inte begåvas med något vitt, det är numera sällsynt att så sker. Nospussar från Skånetöserna med deras betjänter.

Så glad jag blir att ni tittar in till mig och skriver här i bloggen. Det är inte lätt att konkurrera med facebook, som är mycket smidigare. Men kommentarerna försvinner härifrån, och det är lite synd när vi tittar tillbaka! Kan berätta att förändringens tid är här, och gårdagens 12 plusgrader förbytts mot en kväll under nollstrecket och lätt snöfall! Allt gott till er alla!
Tassekram Tritte

Svara

Ja, du Tritte igår var det +8 grader och grönt idag är det -2,5 och vitt på backen och i träden, fast det har bara kommit 1 cm än så länge. Himlen var klarblå och solen har lyst, riktigt vintrigt ute, men det blåser fortfarande även om det mojnat avsevärt mot igår. Nu har solen gått ner och det börjar mörkna, dags att gå runt och tända lampor för jag har inte som dig ögon för mörker.

Du och dina bröder får ha det så mysigt där nere i söder, kanske ni kan få lite av den vita varan också, kallare ska det i alla fall bli. Så ni får nytta av era varma vinterpälsar, må så gott och hälsa tvåbeningarna.

Kramar och klappar

Ja, bästa Inga-Lill, förändringens tid är här, och gårdagens 12 plusgrader plötsligt förbytta mot minus! Och vi som fortfarande har blommor som prunkar, men nu är det för sent är rädda dem.
Vintern är på väg, och de första vita flingorna dalar i skrivande stund. Så rysspälsarna kommer säkert väl till pass framöver! Ha det så gott där uppe i fjällvärlden tills vi hörs igen!
Tassekram Tritte

Svara

Ni är så positiva, vad stiliga ni är i era vackra pälsar❤️matte har väl fullt sjå att borsta förstår jag. Ja så skönt att det har varit så milt så vi kan vara ute mycket, då blir man ju piggare också😊 Förstår att ni längtar efter lite snö, så varma och sköna pälsar som ni har❤️ Nu ser vi framemot advent, så vi får lite ljus i fönstren. Önskar er alla allt gott!😍❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *