Kategorier
Triton

Firande på fäll…

…när gräsmattan flöt

Så kom den då äntligen, snön vi alla här hemma väntat på hela julhelgen! På annandagens kväll såg det lovande ut för vita mellandagar, och ett mjukt täcke gömde grus och gräs när jag tassade ut i tretiden på natten!

Men knappt hade det börjat ljusna förrän plusgraderna startade krig mot snön och oss bröder. Så när vi väl kom ut för att fira, klafsade vi genom direkt och blev dyblöta på våra grymt lurviga sibbetassar!

Nu var goda råd dyra för matte som lovat oss en alldelels egen dag ute i snön! Hon tänkte till och byggde en snövall, av pall och pälsfäll, att mysa på framför granen. Nästan som Noaks ark åt djuren i bibeln!

Där turades vi om att sitta och kolla på lillpippis, som flög mellan staketet och matplatserna. Artemis stortrivdes på pälsfällen, men fick bråttom upp på farstukvisten när han kände blötan under tassarna.

Febus stilade förstås som alltid men stortrivdes även han på mattes mysiga snövall. Den räddade förevigandet av julen 2020 för oss alla, och vi hade det faktiskt väldigt mysigt där ute med julgodis och pippisång!

Men så fort Febus tassade ner i gräset, som flöt under snön, flydde han upp på farstukvisttaket. Det har varit hans sport hela julen, att tassa ut på natten, klättra upp och sitta där och yla för att bli insläppt!

Mini-Vinnie är precis som jag en riktig linslus och ville aldrig komma ner från den torra pälsklädda vallen. Han hade nämligen varit ut en sväng före oss andra och känt eländet under snön som var på väg bort!

Så när firandet var över tassade han på tå till ”utahuset” och bad att få komma in och lägga sig på dynorna där. Det fick han förstås, och med det önskar vi er alla en god fortsättning och ett GOTT NYTT ÅR!

Tassekramar Tritte-Gubben, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

20 svar på ”Firande på fäll…”

Ni är så söta allihop, visst har det varit blött men här har det kommit mycket snö de sista dagarna, igår var det blött i botten men i natt frös det på. Idag har det snöat av och till, just nu ett stilla snöfall utanför fönstret men i förrgår kom snön på tvären det blåste och snöregnade hela dagen. Så nu är jag glad att det vita lagt sig som ett täcke på träd och marken, bara det nu inte blir regn igen som det kan bli till nyår.

Ha det så bra nere i södern och krama om dina bröder från mig och jag önskar er alla både fyr- och tvåbenta ett Gott Nytt År.

Tack rara Inga-Lill, och alltid lika spännande att få rapport från er där uppe i fjällvärlden. Här fortsätter regnet, men den som väntar på nå´t gott…, som det så vackert heter! Hoppas vi också får lite torrt och vitt framöver. Allt gott till er, och var rädda om er tills vi hörs igen! Alla här hemma hälsar!
Tassekram Tritte

Svara

Men vilka fantastiska foton ( som alltid) på er pojkar i juletid. Tycker er matte var väldigt uppfinningsrik att göra en snövall till er där ni kunde fotograferas sittandes på! Torr och skönt till sibbetassar och pälsiga bakdelar 😉 Jättefint och de små söta tomtarna intill.

Vi har ingen snö nere i Nyköping heller, den lyser med sin frånvaro tyvärr. Man tänker på de vackra vintrarna uppe i Lima/ Malung, men med åren har de blivit mildare även där uppåt. Sälenfjällen brukar dock ha mycket snö om man bara åker upp några km från själva Sälenbyn. Alltid så vackert!

Småpippisarna har fått påfyllning under äppelträdet, husse river och bygger på ovanvåningen och matten har dammsugit. Nu ska vi snart till grannstaden ” Lilla Peking” och handla lite mat inför nyåret.
Måste tacka igen för det jättefina julkortet 🥰
Var rädda om er och god fortsättning fina vänner ..önskas från Hacketorps ligan ❤️

Hej hela härliga Hacketorpsligan! Matte är envis och ger inte upp i första taget. Så vi fick en mysdag även om snön försvann! Tänk att både er matte och vår husse och matte har rötter i Malung med omnejd. Där har de nästan alltid snö, men här i Falun är det alltför ofta dåligt med den vita varan.
Låter som ni har fullt upp med pippimat, städning och handling inför det nya året, som förhoppningsvis börjar på bästa sätt! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Det räckte långt med fällen till att få fin fina bilder av bästa katterna under årets sista dagar 2020. Det kan ju fortfarande bli vinter under Januari och Februari så allt hopp är inte ute. Nu blir det i alla fall ljusare dagar och skönt är det. Ett riktigt Gott Nytt År till er alla önskar Milou o Nellie med husfolket.

Tack söta Milou och Nellie med husfolk! Tur att matte är påhittig, för fällen var inte bara mysig att se på utan både varm och torr att sitta på.
Vi ger absolut inte upp hoppet om snö, för nu ser det lovande ut på tv-kartan till nyår. Och dessutom blir det som sagt ljusare för var dag som går, så vi kanske till och med får se solen! Allt gott till er alla från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Åter igen har vi fått njuta av så fina bilder på er underbara sibbar. Jag njuter av alla fina bilder som kommer från er.
Gott Nytt År!
Och tack för fina julkortet finaste fina Tritte!

Hej på er allihop!

Först vill jag tacka så mycket för det fina julkortet som kom med posten.

Det var ju lite snöpligt att det blev tö när ni hade tänkt er en hel dag ute i snön. Vilken tur att matte kom på att det gick att improvisera en egen snövall!

Här i Kalser har vi haft flera besök av älgar de senaste veckorna. På julafton gick det förbi en tjur som gned sig mot grangrenar och buskar. Undrar just om han markerade sitt revir.

Vi har också haft mindre djur omkring oss här på sistone, då vi haft påhälsning av möss inne i bilen, och efter ett tag upptäckte vi att de gjort sig ett bo i isoleringen på insidan av motorhuven. Det var minst fem möss som sprang iväg åt alla håll. Efter att vi tog bort isoleringen verkar de inte ha varit inne i bilen mer.
Jag tror att ni fyra bröder hade tyckt att det varit väldigt intressant att vara med då.🐁 Ulf ångrar att han inte hade kameran med sig ut.

Gott nytt år önskar vi i Kalser er allihop, både två- och fyrbenta!

Hej go´vänner i Kalser! Så spännande med finfrämmande som älgar inne på gården. Det önskar matte säkert vi hade här med, då det är lite väl ensamt grund av den eländiga coronan.
Vilken söt liten historia med mössen, och så skönt att de klarade sig. Vi har våra under farstukvisten, och kan sitta i imma och bara vänta på att de ska titta fram!
Ha det så gott där uppe i snön, och även här utlovas faktiskt lite flingor till helgen. Så nu lever vi på hoppet om en vit början på det nya året!
Hoppas allt är bra med er och att ni är rädda om er!
Tassekram Tritte

Svara

Så tokigt av väderguden att ta bort det fina, vita mjuka, men påhittig matte, som ordnade så bra med fällen åt er stiliga killar Gott Nytt År till er alla från matte Sigrid och Smulan

Hej matte Sigrid och söta Smulan! Det blev trivsamt julfirande ute ändå, som ju rekommenderas i coronatider. Tur att matte är påhittig och inte ger upp i första taget! Ha det så gott och var rädda om er tills vi hörs igen!
Tassekram Tritte

Svara

Vilken listig matte ni har som fixade så fint! Så kunde hon ju ta alla fina bilder av er sen så att vi fick njuta ❤️❤️❤️❤️
Gott Nytt År till er alla på Elsborg!
Nyårskramar från Signe och Anna

Hej söta Signe och matte Anna! Så glad att ni uppskattade mattes arrangemang, för att vi skulle kunna fira utomhus och dela med oss till er! Nyårskramar och allt gott från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Oj va fint matte har gjort åt er jag längtar också efter snö så det blir lite ljusare. Jag önskar er ETT GOTT NYTT ÅR och att ni alla får vara friska och krya.

Tack goa Gudrun! Det blev ju riktigt bra i blötan, trots att vädergudarna svek. Allt gott till dig från oss alla här hemma! Snön är på väg, så håll ut för det blir ljusare för varje dag!
Tassekram Tritte

Svara

Tack för din rara blogg Triton!
Den glädjer mej att läsa.
Matte fotar så vackra bilder på er bröder,alltid.
Nu längtar vi efter snö,eller hur?
Så där lagom.Att det ska bli skoj för er fyrfotade missar att studsa runt i ute på er gård. Hälsa matte o husse Ett Gott Nytt mycket bättre år 2021. Varm kram
/ Lena ( på Gamla Herrgården)

Tack för dina rara ord vännen! Vill ju så jättegärna göra dig glad! Som vi längtat och nu är snön äntligen på gång. Kan lova att du ska få se ss studsa fram i härligheten framöver. Till dig, från oss alla, varma kramar och en riktigt god fortsättning på det nya året!
Tassekram Tritte

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *