Kategorier
Triton

Titta jag flyger

Intervallerna rena dunderkuren

Titta go´vänner, jag flyger fram över snön. Åtta kilo lätt i full galopp som en häst! Intervallträningen har gjort susen, tillsammans med fodret Satiety, som är både mättande och gott!

Intervallerna går till så att matte och jag drar till startplatsen längst ner i slänthörnet. Hon säger stanna och springer uppöver slänten 25 meter bort. Jag laddar och blixtrar till när hon kallar med ”Tritte galopp”!

Fem till tio intervaller, fram och tillbaka, avverkar vi medan Artemis håller koll och räknar gångerna. Självklart får jag pyttesmå belöningar mellan varven, men det räcker inte för att få Artemis med på noterna.

Har kör sitt eget race i smyg och helst när ingen ser honom. Men han blev i alla fall så lycklig över snön i helgen, att han pulsade runt likt en stolletok och råmade som han bara gör när har får sibbespel!

Minst lika lycklig över snön, som börjat klä trädgården i vitt, är förstås Febus. Fast här har han tagit sin tillflykt till lillstugan, då snöplogen passerat och fått småbröderna att fly all världens väg!

Annars är det full fart i snövädret, och ingen av oss vill vara inne längre. Borta är julhelgens ”soffpotatisar”, och plötsligt är det ett evigt köande vid grinden för egen kvalitetstid med matte ute på allmänningen.

Hetast på gröten är Mini-Vinnie, som tar alla chanser att smita med ut när någon av oss andra är på väg genom grinden! Ett riktigt litet busfrö, men så söt och mattetrogen, att ingen kan annat än beundra honom.

Ingen kan heller tro att det lilla livet fyllt sex år. Han är fortfarande som en kattunge, och allas vår älskade lillebror, som lindar oss alla runt tassen. Men det är väl så det ska va´ med en äkta ”sladdis”!

Allt gott till er alla på det nya året!

Tassekram Tritte-Gubben

22 svar på ”Titta jag flyger”

Men tjoohhoo Tritte vad du flyger fram. Skönt att gå ner lite i vikt, det har jag också gjort. Vad härligt att ni äntligen fått snö att rumla runt i. Jag Fialotta är nöjd att få bädda ner mig i mattens säng.
Ni får ha det så mysigt i snön och hoppas den blir kvar ett tag.

Tassekram från Fialotta och matte Gudrun.

Tack rara Gunbritt, och allt gott till dig och de dina! Matte har berättat, så vi vet att ni varit väldigt ledsna därhemma. Håller nu tassar och tummar för småttingarna som är på väg!
Tassekram Tritte

Svara

Men vilken tur att snön äntligen kom, vilken lycka att du Tritte tränat intervall med matte, bröderna roar sig i snön på sitt sätt, tandkräm Sigrid

Visst är det härligt att lätta lite, och med intervallträningen har det gått som en dans! Kanske du matte Gudrun har dansat av dig några kilo istället!
Det har varit en usel vinter hittills, men nu stundar ljusare tiden i dubbel bemärkelse! Ha det så gott i mysiga sängen söta Fialotta!
Tassekram Tritte

Svara

Håll i er det kommer nog mer snö under dagen, för det ser ut som att ni får snö men här uppe kommer det nog inte några mängder om det kommer något alls. Fast jag hade hellre tagit snön än kylan som närmar sig med stormsteg, för jag blir på gott humör när det snöar, kanske är jag en sibir i grunden.

Ha det nu så härligt i snöovädret men se till att hålla fast i matten så ni inte flyger iväg, speciellt du Triton som lättat avsevärt, annars brukar helgerna sätta sig runt magen som ett extra fluff.

Kramisar till dig Triton med alla småbröder!

Jo, det kan jag lova att vi får snö nu! Alldeles lagom kallt och det har vräkt ner till och från hela dagen. Så härligt och vi bröder får nästan vårkänslor av lycka.
Det är säkert lite sibir i dig med, för så kallt som ni haft det är ju ingen höjdare ens för oss. Var rädd om dig, faror lurar överallt, och kramisar från oss alla tillbaka till dig!
Tassekram Tritte

Svara

Äntligen kom det pudersnö.ÄNTLIGEN Triton!!
Jag går strax på promenad.Älskar oxå det här fina vädret.hihi. Tur jag slipper skotta. Men ut och lek i snön!!
Vi hoppas det blir snövär, länge till.
Kram

Så fantastiskt att du springer intervaller med matte! Det skulle jag aldrig nedlåta mig till… /Signe, the lady of the house 😂
Vi har också fått snö men nu ikväll regnar det och imorgon ska det vara fruset så det blir nog spännande att gå till jobbet.
Ha en fin vecka alla på Elsborg!
Kramar från Signe och Anna

Måste erkänna att det är jättefestligt att intervallträna med matte! Jag får massor med beröm och beundrande blickar av grannarna häromkring. Det gör mig både stolt och glad, jag som gärna visar upp mig! Ha det nu så gott och var rädda om er i halkan och coronan! Nospussar på distans kommer här!
Tassekram Tritte – King of the house

Svara

Så härligt det ser ut och vilken otrolig energi ni alla verkar ha😊 Matte är ju den bästa träningscoachen ni kan få, intervallträning det låter toppen det!😻 Så vackert med snön, här har vi grått och regn. Men det är ju ingen ursäkt för att vara en soffpotatis 😊 nu blev jag så inspirerad av er, så jag börjar röra på mig i morgon. Ni är så otroligt vackra allihop i era fantastiska pälsar.❤️ Kram och nosisar😻

Det är härligt vill jag lova, när vi nu får mer och mer snö! Intervallträning rekommenderas varmt, helst varje dag, och så underbart att jag lyckats inspirera er! Lova berätta hur det går framöver… Kramar och nospussar från oss alla till dig matte Marie och din fina Zorro!
Tassekram Tritte

Svara

God fortsättning på det nya året! Det är så roligt att följa er med bilder och texter, den vackraste kvartett som finns!

Tack för allt uppmuntran rara Britt-Marie! Vi gör nu vårt bästa för att sprida lite glädje i coronamörkret i väntan på sol och vår! Får bara snön ligga kvar vågar jag utlova fler härliga bilder från vinterparadiset Elsborg! Tills dess ha det så gott och var rädd om dig! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Hej på er snyggingar ❤️🥰😻Här hemma är det bara Tonic som gillar o rusa runt i snön❄️Vi andra går ut ett par minuter sen snabbt in🤣därimot skulle vi behöva jaga ur vår matte…hon skulle behöva springa runt lite…men hon säger att det är bra med lite extrafett när det är kallt ute🤣👍🤣ja,ja Kram Gin,Schweppes,Tonic,Water,Emelie o Frasse😘

Hej på er allesammans! Måste ha missat ert trevliga inlägg, men svarar nu för jag är så glad att ha er alla här. Snön ligger kvar men underlaget är stenhårt efter alla köldnätter. Så nu hoppas vi alla på mer snö och strålande sol!
Er matte är säkert bäst som hon är, och springer ni ut så springer hon säkert efter! Bara ett litet tips så här i förbifarten. Ska ta och skriva lite blogg nu, så hörs vi snart igen! Alla här hemma hälsar så gott till er alla!
Tassekram Tritte

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *