Kategorier
Triton

Pulsar på i kylan

Mot nya soliga mål

Jag pulsar vidare i snön, som fått vassa kanter i kylan, och tvingat mig lägga intervallerna på hyllan! Underlaget är alldeles för isigt och knaggligt att köra galopp på, så jag bara skrittar lite lätt för att hålla formen just nu.

Men i 15-gradig kyla blir det inte så värst långa pass. Framför allt som vi bröder redan börjat tappa våra sibiriska vinterkragar! Så efter rundturen är det skönt att bädda ner sig framför tv:n i mattes älskade arctic-tröja.

Artemis älskar att spana på lillpippis, när flingorna faller från himlen, och ”sparvilarna” susar fram och tillbaka mellan matstället och klätterhortensian. Där sitter han droppstilla och ögonen blir större och större!

Men ni må tro att Artemis skrämde oss alla nyligen, då matte upptäckte en liten ”bulle” på insidan av hans vänstra framtass. Tack och lov kunde veterinären efter provtagning konstatera att det var en ofarlig fettknöl!

Även Febus gör stora ögon, när de små ”sparvilarna” swischar fram och tillbaka, i närmare hundratalet över huvudet på honom. Även han sitter lika droppstilla som brorsan, medan flingorna landar och fastnar på pälsen!

Febus tillbringar också gärna tiden efter stunderna utomhus inlindad i den andra av mattes mjuka teddytröjor. Och förstås helst med matte bredvid sig på soffan, som den ”mattegris” det forna busfröet blivit med åren!

Mini-Vinnie håller mest till under matplatsen, till glädje för ”lillpippis” som då slipper oroa sig för sparvhöken! Den gör annars så gott som dagliga besök, och tar sig ett skrovmål, när vi alla frusit in i goa stugvärmen.

På dagarna är det Artemis och Febus som gottar sig i mattes myströja på soffan. Men kvällarna är Mini-Vinnies, och han låter ingen komma mellan matte och honom. Tiden är hans och lyckan fullständig i soffhörnan!

Visst är vi sibirer självständiga, men ibland behöver också vi varandra så där riktigt mycket. Lycka för Artemis är då att få krypa in i Febus mjuka lurviga päls och bara njuta!

Nu väntar vi på att solen äntligen ska hitta ner på gården, som legat i skugga hela vintern! Och med det tackar jag för mig för i dag, och önskar er alla allt gott tills vi hörs igen!

Tassekram Tritte-Gubben

10 svar på ”Pulsar på i kylan”

Underbara bilder och texter där till, man blir glad av att se dessa vackra katter och det behövs i dessa svåra coronatider! Tack för att du delar med dig! Mvh. Britt-Marie

Tack rara Britt-Marie! Så glad att kunna glädja och gott att känna att vi här hemma har vänner i dessa coronatider. Smittan som drabbar både människor och djur sätter ju sin prägel på det mesta i vardagslivet. Vi får hoppas att eländet kan vaccineras bort, och tills dess försöker vi bröder sätta lite guldkant på vardagen i väntan på sol och vår!
Tasekram Tritte

Svara

Ja, du det är allt skönast att krypa ner i soffhörnet när kvicksilvret kryper nedåt, i morse var det -26 grader här så jag har full förståelse för er, för vore jag katt vete kattsingen om jag skulle gå ut alls. Nu har i alla fall solen värmt duktigt här, för trots att jag bor efter dalgången vid St Tandån, så letar sig solen hit.

Nu får ni nog värma er i mattens sköna tröjor några dagar till för det ser ut som kylan tänker hålla i sig åtminstone veckan ut och även över helgen.

Kramizar från mig till er alla både två- och fyrbenta.

Gott att höra att solen börjat värma i dalgångenhos hos dig vännen! För minus 26 grader är för grymt för både människor och djur. Har haft ner emot minus 20 här, och tycker det räcker mer än väl. Hur mycket sibirier vi än är!
Tack och lov börjar det bli lite mildare just nu. Då solen börjat leta sig ner på gården kanske ljugarbänken kommer ut i morgon! Har hört husse och matte orda om det, och sett matte plocka fram yllefilten…
Den som lever får väl se, och rapport härifrån kommer förstås framöver. Vill säga att vi är så glada att du fortsätter rapportera från fjällvärlden, fast bästisen Felix är i hundhimlen och inte längre är med oss här nere. Förstår att du saknar honom jättemycket, och du ska veta att det gör vi och många läsare här med!
Ha det nu så gott det går, och låt oss hoppas vårvintern är på väg och sopar undan rysskylan. Kramizar från oss alla tillbaka till dig!
Tassekram Tritte

Svara

Så vackra bilder på buffer kissar. Snart får vi se mer av solen. Fialotta sitter i fönstret och njuter av solen. Önskar er alla en fin vår.
Nosbuffar från Fialotta och matte Gudrun. 🐾🐈💗

Tack söta rara Fialotta och matte Gudrun! Visst är det härligt när ljuset återvänder och solen tittar fram. En riktigt fin vårvinter, i väntan på våren, tillbaka till er! Och förstås nosbuffar tillbaka från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Så underbart bröderna här, ute en stund, sedan in i goa värmen, så vackra bilder som alltid. Blir så glad att läsa om vackra killarna, och deras små äventyr, tack för det, kram och nosgos Trittegubben

Tack rara Margareta! Nu är det ut och in och ett evigt tassande fram och tillbaka genom ytterdörren! Husse och mattr håller på att få fnatt på oss! Framför allt matte då jag, kylan till trots, måste ut och kolla gården och småmössen under uthuset både en och två gånger varje natt.
Matte springer upp och ner i trappan från övervåningen, så man kunde tro att hon har intervallträning mitt i nätterna! Nu ser det lovande ut, och bara tre grader kallt i skrivande stund. Så kanske ljugarbänken kommer ut i morgon om solen och temperaturen vill! Nosgsos från oss alla tillbaka till dig!
Tassekram Tritte

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *