Kategorier
Triton

Sol och vår…

… mellan snålblåst och snöstorm

I helgen åkte vi på världens blåsning och nu varnas för snöstormen Evert! Men mellan varven har vi hunnit känna solen värma, få vårkänslor och riktigt njuta både på farstukvisten och ljugarbänken

Första paret ut den här gången var Mini-Vinnie och Artemis. De hann sitta där en lång stund innan Febus och jag fattade vad som var på gång! Och ni må tro de var malliga när vi andra kom ut.

Artemis var överlycklig att än en gång ha fått ut ljugarbänken med samma gamla mysiga yllefiltar. Och för att hålla värmen, behövdes nu fler av dem, som är julklappsminnen från mattes tid på tidningen!

Bänken fick vi flytta efter solen, då det fortfarande bara är ett par timmar den når ner på vår innergård. Febus, som är uppfinningsrik, började bädda ner sig för att visa matte när det var dags för flytt!

Solen värmde och det var jätteljust. Men när nordan brakade loss kändes det att Kung Bore fortfarande lurar bakom husknuten! Fast en solstund på ljugarbänken räckte för att pirret i kroppen skulle väckas till liv!

Den här dagens sista välgörande solstrålar stal Febus och Artemis till sig på ”kottehusets” goa tak! Matte vill vara ute i tid, och har redan gjort det mysigt där inne, och satt två små krukor med penséer.

Det där med ”morgonstund har guld i mund”, känns avlägset i skrivande stund, men jag hoppas våra bilder lyst upp i ovädret. Så håll ut för vinden har vänt, det börjar bli plusgrader och snart skiner solen igen!

Tassekram Tritte-Gubben

15 svar på ”Sol och vår…”

Åhh så otroligt fina bilder. Och berättelsen värmer som alltid. Ni må tro att jag saknat er. Och när den här dumma pandemin slutat härja så kommer jag mer än gärna och hälsar på😍😘❤❤

Tack bästa Anja! Gott om vi lyckats värma och lysa upp lite i gråvädret. Kan lova att vi saknat dig, och matte glömmer aldrig lyckan när du ringde om Findus! Tror du vet att du är så välkommen, när pandemin givit med sig, och vi kan sitta ute i solen i trädgården! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte-Gubben

Svara

När jag tittar ut här så får jag i alla fall inga vårkänslor, det snöar på tvären och blåser isbjörnar och en och annan pingvin seglar förbi, åtminstone kändes det så när jag var ut för en stund sen. Småfåglarna har det inte lätt, de ser mest förvånade ut och har svårt att flyga i detta oväder. Stackarna de behöver verkligen äta nu när det är sånt oväder men det är inte lätt att landa på fågelstugan och nötbehållaren klamrar de sig fast vid så de hinner picka i sig lite av nötterna. Så några vårkänslor har jag inte men det var trevliga bilder på dig och bröderna, där ni satt i solen och gottade er.

Klappar i mängd från ett snöigt Ängesåsen!

Tack goa Inga-Lill och lurviga tasseklappar i massor tillbaka till dig! Busväder här med och vi ligger inne i stugvärmen och kurar hela brödraskaran. Lillpippis gör sitt bästa för att hålla värmen, och matte har gjort högar med solroskärnor och sockerkaka i lä på marken vid staketet.
Lyckligtvis har vinden vänt och termometern visar på ”plussisar”, så det är inte riktigt lika kallt längre. Men sol och vår känns långt borta den dag som i dag är!
Ha det så gott där uppe i fjällvärlden, och håll er inne så ni inte blåser bort! Hoppas isbjörnarna och pingvinerna tar coronan med sig så vi blir av med den!
Tassekram Tritte-Gubben

Svara

Så härligt med de värmande bilderna på finaste kissarna. Behövs idag då vädret inte är ett dugg inbjudande, lätt förkylning på det så är längtan efter en värmande filt stor. Milou o Nellie gillar inte blåst o regn heller, de chillar helst på någon inbjudande bädd.
Nospussar till era alla från oss alla i Skåneland.

Så härligt ni har det i solen, passa på att njut till fullo! Tacka matte för alla fina bilder hon delar med sig här på FB, man blir alltid lika glad att se er! Puss och kram på er!

Så glad varje gång jag får se och höra om livet på Elsborg. Ingen kan ha det härligare än ni ❤️❤️❤️❤️

Så sant Elisabeth! Våren och sommaren kommer, men nu har det varit vinter igen ett par dagar! Allt gott till dig från oss alla i ett lite sent men lika viktigt svar från mig!
Tassekram Tritte

Svara

Tack så jättemycket Kristina, och förlåt mitt försenade svar! Hoppas du fortsätter följa oss här i bloggen! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Hej på er allihop!

När jag sitter och tittar på de fina bilderna erinrar jag mig hur Febus och jag satt på ljugarbänken och myste när vi hälsade på er i ert paradis för några år sen.

I går kväll såg vi vad som verkade vara norrsken; det var som ett grönaktigt sken vid horisonten norrut. Syntes det något sådant nere hos er?

Jaså, matte har redan börjat göra i ordning kottehuset. Om det är lika vintrigt nere i Falun som här i Kalser så är det nog bäst att ”kottarna” sover ett tag till, men det är bra att deras hus är förberett, så att de märker att de är välkomna.

Var rädda om er allihop och se till så att ni klarar er undan viruseländet!

Hälsningar och kramar till er allihop från oss i Kalser!

Hej go´vänner i Kalser! Gott att höra att allt är bra med er, även om jag är lite sen att svara! Febus sitter säkert och väntar på dig på ljugarbänken nästa gång vi ses.
Bara det här corona-eländet kunde ta slut. Matte har fortfarande inte fått någon spruta, då hon som du inte vågar ta Astra Zeneca! Så nu vet vi inte hur det blir. Får ta en dag i taget och hoppas på det bästa!
Spännande med grönt sken på himlen, men här har det varit mörkt! ”Kotte” har varit här ända sedan slutet på mars, och upplevt två snöoväder! Han lurades tydligen av de varma dagarna i mars, men får hjälp med bo, mat och vatten, så det ska allt gå bra ändå!
Alla här hemma hälsar, och var rädda om er ni med!
Tassekram Tritte

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *