Kategorier
Triton

”Kottar” och penséer

Säkra vårtecken trots snö och kyla!

”Kottar och penséer och så en egen ros förstås. Kolla bara den här gula jag fick av husse att gotta mig med i väntan på humleskotten! Full med blommor och små späda blad till nytta för både kropp och själ!

Här ser ni det annars säkraste vårtecknet här hemma på Elsborg. Vår älskade lille ”Kotte”, som kommer tassande mellan småstugorna! Tittar fram och undrar om det möjligtvis är dags för middag snart.

Hela förmiddagen har Artemis legat och njutit i solen, som nu äntligen stiger så högt att strålarna når ner till fällen i lilla kattstugan! Här vilar han ut efter tisdagens11-årsfirande med massor av smått och gott.

Inne är huset nu fullt av tappade kragar, så vi bröder börjar allmänt se lite luggslitna ut. Men matte är glad och har fullt upp att samla tussar till bomaterial våra ”pippis”! Och först ut att ta för sig var kajan…

Febus, som nyss fyllt nio år, har fullt upp med att hålla koll på ”kottarna” från taket på ett av husen. De är två här nu, till och från, och har så varit, trots flera snöoväder sedan ”Kotte” själv kom i slutet av mars.

Nu har vi haft några varma soliga dagar innan busvädret drog fram med snö och snålblåst i natt. Bara att för ”kottarnas” skull hoppas på bättring, då det är kvällar och nätter de äter och är ute och gör gården!

Då vill vi bröder så klart vara med, och till och med Mini-Vinnie hänger numera på ut i nattmörkret. Jag har förstås ansvar för honom, eftersom matte inte fattar att han är sex år och stora pojken nu!

Det är så här vi har det i de coronatider som fortfarande råder. ”Kottarna” och ”pippis” är guld värda precis som ni go´vänner, som här får en liten ros av mig på distans! För delad glädje är dubbel glädje…

Tassekram Tritte-Gubben

16 svar på ””Kottar” och penséer”

Hej! Så trevlig läsning , det är som att bläddra i en sagobok med alla underbara bilder😍💕 Så snäll husse är som kom med en så fin ros,💕 tänk vad mycket bomaterial det blir nu av era vackra pälsar. Man blir så glad av eran trevliga blogg, önskar er alla allt gott framöver❤️😍 Kram och nosisar ifrån Zimba och matte💕😻

Tack sötaste lille Zimba och matte Marie! Så glada vi blir att höra från er här inne i bloggen! Hoppas allt är bra och förstår att våren kommit längre där än här hos oss.
Här snöade det i går natt och nu blåser det nordan som bara den! Så i dag har vi mest kojdag med husse och matte. Men ”pippis” jobbar för fullt med sina bobyggen, och älskar våra varma pälskragar.
Allt gott tillbaka till er från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Tack själv goa Anne Marie! Nu vet du att vi är ute och tar hand om våra älskade ”kottar” på nätterna. Sedan har det ju varit så härligt ute i solen på dagarna att jag är ute nästan dygnet runt.
Allt gott önskar vi dig och de dina, och hoppas vårvärmen återvänder, efter de senaste dagarnas vinterväder. Härligt att veta att du följer oss! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Alltid så roligt att läsa om er bröder. Och kottarna och pippisarna.
Ja ett litet bakslag med snö men våren är ändå här för att stanna. Själv så börjar så sakta bli bättre fr Covid-19. Längtar efter vaccinet så jag kan åka och hälsa på min Findus. Och sen er så småningom. Kramar i massor

Så fint ni har det med kottar och pippisarna, så trevlig läsning och vackra bilder på er alla, bra att ni bröder kan bidra till pippisarna bon , Bishops till er alla vackra bröder från Sigrid och Smulan med matte

Tack söta Sigrid och Smulan och rara matte Margareta med förstås! Så glada att ha er till vänner och se er följa oss här inne i bloggen!
Allt gott till er och alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Tack rara Anja! Vi har som sagt fullt upp nu med ”kottar” och ”pippis”, men hoppas som du att vi snart får ses igen!
Gott att läsa att du börjar krya på dig efter coronan! Här har vi klarat oss hittills och hoppas på det bästa. Håller tassar och tummar för dig, som du ska veta är en av våra finaste vänner!
Vi håller kontakt och alla här hemma hälsar och sänder kramar och tassekramar på distans!
Tassekram Tritte

Svara

Så fint att läsa om er och hur ni bryr er om alla vänner runtomkring på Elsborg ❤️
Puss på fina nosarna från Signe och Anna

Tack söta rara Signe och matte Anna! Så härligt att ni fortsätter följa oss som de trogna vänner ni är. Känns precis som om vi vore gamla bekanta fast vi aldrig har träffats i verkliga livet!
Kramar och nospussar tillbaka från oss alla här hemma!
Tassekram Tritte

Svara

Tack söta Fröken Maja och rara matte Elisabeth! Så härligt att ni uppskattar oss bröder och det jag skriver!
Allt gott och en trevlig helg önskar vi alla här hemma er båda!
Tassekram Tritte

Svara

Kottarna är nog det mysigaste i er trädgård just nu men ni katter är också mysiga förstås, kan inte fatta att ni har blivit så gamla, Mini-Vinnie redan sex år, tiden går och vi får lov att hänga med. Du får ta väl hand om dina småbröder och kottarna, nu när nordanvinden har slagit till med full kraft men kanske ni har lä i er mysiga trädgård, så ni slipper lätta från marken. Trots att jag är en tvåbening kändes det som att vinden förflyttade mig nu när jag var ut och kollade så pippisarna och ekorrarna har mat. Jag hade två ekorrar i fötterna som väntade på att få något gott, för nu när det blåser så kraftigt, törs inte ens kurrarna slänga sig utför repet som går ner till taket på fågelstugan, annars är de ena riktiga akrobater, som förser sig själva med frön.

Ha nu en skön helg och se till att hålla er i lä, för det skulle visst blåsa i några dagar till.

Kramizar.

Tack rara Inga-Lill och en skön helg önskar vi tillbaka till dig! Men blåser det lika mycket hos dig som hos oss, så lär vi få sitta inne både här och där.
”Kottarna” är det finaste vi har här, men de är ute på kvällar och nätter och har det alldeles för kallt. Matte får passa dem, så de får rumsvarm mat och slipper bli kalla i magen.
Sedan har de förstås också tillgång till ”knaprisar” och friskt vatten, men även det måste bytas i mörkret för att inte hinna frysa till is.
Härligt att höra att du har ”kurrar” där uppe hos dig. Vi har inga här, men jag bruka kolla på dem i skogen! Alla här hemma hälsar så gott till dig!
Tassekram Tritte

Svara

Lika mysigt att komma till er blogg som vanligt ❤️ Ni ser ut att ha det fint allihop när man ser bilderna 😻🦔
Ha en skön helg och ta hand om varandra, tack för ros på avstånd, vi skickar kramar och pussar härifrån oss alla till er alla 🤗

Lika mysigt att veta att ni på Belgarhusets är inne och följer oss här i bloggen! Vi har det jättebra, och hoppas det är lika hos er, med alla söta småttingar vi sett på Facebook.
En riktigt skön helg önskar vi tillbaka till er alla från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *