Kategorier
Triton

Påsk, pingst och…

…snart är det midsommar

Hjälp, vart tar tiden vägen! Tycker dagarna går in i varandra och nätterna knappast gör skäl för namnet. Hoppas bara det inte beror på att jag blir dussinet fullt i höst, för jag mår prima och lever livets glada dagar!

Broder Artemis är bara ett halvår yngre, men har sannerligen leklusten kvar han med! Vi älskar båda att krama fast och sparka loss med bakbenen på Kong Kickeroo. Perfekt pensionärsgymnastik i gröngräset!

Det sägs att tiden går fort när man har roligt. Och roligt har vi bröder nu dygnet runt i trädgården! Titta bara på Febus, som koncentrerad till tusen följer husmössens springande på insidan av väggen till redskapsskjulet!

Mini-Vinnie laddar redan i kvällssolen, gömd under buskarna, inför nattens förestående musjakt. Vi är fyra starka mannar, som hjälps åt och går i skift, för att de listiga mössen inte ska komma åt att stjäla ”kottarnas” mat!

Titta bara så söt han är, vår alldeles egen ”go-kotte”! Han litar helt på oss bröder och sällskapar gärna med oss i trädgården. Ingenting går upp mot att ha ”Kotte” och hans kompisar lullande här med oss om kvällarna!

Det mesta av jobbet sker förstås i mörkret, och då håller vi självklart också koll på alla tre ”kottarna”, som äter och roar sig tryggt i vår inhägnade trädgård. Så spännande att se dem busa och gruffa med varandra!

Som ni ser har vi det bra, och läget under kontroll, trots all isolering på grund av coronan. För i gengäld har ju husse och matte ägnat sig helt åt oss, och vi fått allt större frihet, då det varit och är så lugnt överallt!

Det enda märkliga, som hänt här hemma på slutet, är att Febus en morgon kom in efter nattens jakt med jätteöm och tufsig rygg. Han repade lyckligtvis på ett par dagar, men vad han råkat ut för lär vi aldrig få veta!

Så som sagt, tiden springer iväg, och visst börjar vi längta efter lite påhälsning i trädgården i sommar. Ser lovande ut, att vi går mot ljusare tider i dubbel bemärkelse, när nu midsommaren står för dörren!

Tassekram Tritte-Gubben

17 svar på ”Påsk, pingst och…”

Ja tiden den bara rinner iväg svårt att hänga med. Fialotta sover mest men ibland får hon ryck och tar fram all leksaker på en gång. Härlig skön tid vi har nu ljust nästan dygnet runt. Ni missar har det bra på eran gård med blommor. pippisar, möss ock så kotte. Bättre kan ni inte ha det. Tråkigt med pandemin men man får gilla läget ändå. Ha det så bra i Falun.
Tassekram Fialotta och matte

Tack rara matte Gudrun och söta Fialotta! Allas vår bästa tid är nu, och förhoppningsvis går det åt rätt håll med det där elaka isoleringsviruset.
Ha det nu så gott, så hörs vi i midsommartid igen. Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Vad den här våren tog vägen, det vet jag inte för rätt som det var så hade vi sommar, även om den nu kylts av betänkligt. Jag ser att det blommar vackert hos dig och att Kottarna är där och myser i er härliga trädgård. Du får ha det så skönt med alla fyrbenta och de tvåbenta får självklart vara med på ett hörn de också.

Kramar i mängd.

Tack rara Inga-Lill! Ja, vart tog våren vägen! Det kan man verkligen fråga sig, då det nästan nyss snöade och var iskallt! Tvära kast minsann, då det nu blommar för fullt både högt och lågt.
Matte får ta lite bilder på härligheten framöver, då det är svårt för oss bröder att klättra upp i amplarna. Vi håller oss nere hos ”kottarna”, som är både söta och busiga!
Ha det så jätteskönt där uppe i fjällvärlden! Husse och matte längtar dit, och alla här hemma hälsar så gott tills vi hörs igen!
Tassekram Tritte

Svara

Tiden går alldeles för fort, snart har halva juni passerat och snart är det midsommar! Det är alltid lika roligt att läsa era kommentarer till dom underbara bilderna som er matte tar! Ni är lyckliga som har igelkottar som kompisar, läste i tidningen att dom har blivit färre nu! Det kanske beror på bilar och robotklipparna som är deras fiender! Nu får ni bröder ha en skön lördagskväll ute i gröngräset och hälsa personalen!

Tack rara Britt-Marie, och ha det så jätteskönt i solen ni med! Vi älskar våra ”kottar” och avskyr människor som kör elaka gräsklippare i utan uppsikt kvällar och nätter! Matte försöker påminna om det lite överallt!
Gott att höra att det är fler än jag som känner att tiden springer iväg alldeles för fort! Snart midsommar, fast det nästan nyss kom snö! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Åhh så underbart ni har det. Och alla kottarna också.
Ja tiden rusar iväg.
Känns skönt att det lättar upp i pandemin även om vi måste fortsätta att vara försiktiga.
Hoppas på att snart kunna åka ner och hälsa på min Findus.
Saknar honom. Han har det så bra i Kvaldersrud. 3 nya kompisar och stora ängar runt omkring med lador som är så spännande.
Hoppas också kunna besöka er så småningom.
Kramar och pussar från mig till er😘😘💚💚💚💚

Åh, rara Anja, du vet att du är så välkommen bara det här elaka viruset ger med sig! Matte säger att det ser lovande ut, så nu hoppas vi det stämmer.
Förstås att du saknar din älskade Findus, men du gjorde helt rätt som var modig och tänkte mest på honom. Håller alla tassar för att ni snart får ses igen! Vilken lycka för er båda!!!
Ha det nu så gott och vet att alla här hemma hälsar till dig!
Tassekram Tritte

Svara

Tusen tack vännen för dom orden. Det värmer så att höra. Får videoklipp och bilder från Karin på Findus kontinuerligt. Och så pratas vi vid. Ja hans välmående var viktigast för mig. Samt att jag får följa honom, det kändes också så viktigt.
Glädjer mig och minns alla fina år med Findus och Molly. Lilla Nelly fick en kort men fin tid tillsammans med oss hon också💚💚💚💚💚💚

Värmer allas våra hjärtan att höra att du får följa din Findus på hans nya äventyr. Vet hur mycket ni betydde för varandra, och hur mycket du gjorde för både honom och småsystrarna!
Vi hörs och ses snart, och tills dess ha det så gott det går i coronatider!
Tassekram Tritte

Svara

Visst är det märkligt med tiden? Jag tycker att tiden borde ha gått långsammare under pandemin men tvärtom, vroooom bara 😱
Ni ser ut att ha det underbart vackra pojkarna! Är det lugnt med berguvarna nu?
Puss på finaste nosarna på Elsborg från Signe och Anna 😘😘😘😘

Tack söta Signe och matte Anna! Håller så med om att tiden borde gått långsammare under coronan. Men tvärtom och jag har aldrig haft så svårt att hänga med i svängarna. Veckorna har bara flugit i väg och våren försvann i tomma intet!
Vi har det i alla fall bra och hoppas ni har det med. Alla här hemma hälsar och önskar er en härlig fortsättnng på sommaren!
Tassekram Tritte

Svara

Hej på er allihop!

Undrar just vad Febus kan ha råkat ut för. Finns det månne några ugglor i grannskapet (utom uvarna i gruvan) som han kan ha råkat på? Vilken tur att det inte verkar ha blivit några allvarliga blessyrer!

Här i Kalser håller det till både fåglar och ekorrar kring stugan. En gång häromveckan var det åtta ekorrar utanför köksfönstret på en och samma gång.
För ungefär en månad sedan satte Ulf upp en ny fågelholk i närheten av stugan, och det dröjde inte ens två timmar innan ett par blåmesar flyttade in. Sedan dess är det livlig trafik in i och ut ur holken.
En riktig stamgäst är förstås skrattmåsen Måsart som brukar sitta på stegen utanför fönstret och undra när maten serveras.

Tyvärr vill de inte gärna bli fotograferade, till skillnad från er fyra. Er matte kan verkligen ta fina bilder. Jag har sagt det förut och säger det igen: hon borde ge ut en bok med alla blogginlägg och foton.

Var rädda om er och akta er för Corona!

Många hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

Hej go´vänner i Kalser! Låter spännande med alla kurrar och lillpippis där uppe hos er. Blir så nyfiken när du berättar om Måsart! Är det samma en som du talade om för flera år sedan, eller en yngre generation. Matte säger att de kan bli riktigt gamla, och det är ju så härligt när de återvänder gång på gång!
Vad Febus råkat ut för lär vi aldrig få veta. Men han är ju så vig att jag tvivlar på att han fallit ner och slagit sig i backen. Själv måste jag ha slumrat till i en av stolarna under kapellet över trädgårdsmöblerna.
Hur som helst mås han bra nu, och klättrar som den vigaste akrobat upp på taket igen! Husse har fått sin andra spruta i går och matte får sin i morgon! Hoppas allt är bra med er, och att coronan nu ger med sig, så vi kan ses igen lite längre fram i sommar.
Ha det så bra alla tre tills vi hörs igen! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Hej Triton!

Beträffande Måsart så vet vi inte hur gammal han är (om det nu är en han), men det var en skrattmås här som var lite speciell redan för ganska många år sedan, när det var många måsar här hos oss om somrarna. Den skrattmåsen kom hit först varje vår och brukade stanna kvar en tid efter att de andra måsarna hade flyttat. Den skrattmåsen kan ha varit densamma som min svåger Erik hjälpte loss sedan den hade trasslat in sig i en fiskelina. Det var i slutet av 80-talet. Men om Måsart vore den måsen skulle han vara över trettio år gammal.
Bosse har läst om att skrattmåsar kan bli omkring trettio år, och att det finns obekräftade uppgifter om att de kan bli ännu äldre, så det är ju inte helt omöjligt att det kan vara samma mås som Erik hjälpte, fast det verkar otroligt.

Hälsningar och kramar till er alla i Elsborg!

Hej! Ja tiden går fort när man är lycklig😊 så trevligt och fint ni har det❤️ Underbara bilder och trevlig läsning, det är som att kliva in i en saga🥰💕💕 Allt är så vackert och fint, så roligt att bli inbjuden❤️ Önskar er alla en fortsatt härlig sommar❤️ Allt gott önskar Zimba och matte🌸🌸🌸😊💕💕

Tack finaste Zimba och matte Marie! Så glada att ha er som vänner i bloggen och rymden över huvud taget. Fast visst skulle det vara mysigt att träffas på riktigt, då det känns som ni mattar är gamla goda vänner!
Önskar er en fortsatt härlig sommar, och alla här hemma hälsar så gott med kramar och tassekramar! Jag med förstås!
Tassekram Tritte

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *