Kategorier
Triton

Soliga sommarminnen

bland ”kottar”, pippis och möss!

Precis som med myror och elefanter så är fem husmöss fler än fyra sibirier! De sticker fram sina små huvuden, med runda öron, och plirar med ögonen innan de försvinner in under redskapsskjulet illa kvickt!

Det har tydligen fötts både en och två kullar där under i sommar, och de små liven väcker en jaktlust jag trodde var fjärran för många år sedan. Till och med Artemis har lämnat sängvärmen och flyttat ut!

Små möss är inga vi springer efter på jakt. I stället gäller det att ligga stilla som tända ljus, hålla utkik och låtsas som ingenting, när det börjar mörkna. Febus kan helt klart konsten att se så där lagom ointresserad ut!

Samma sak med Mini-Vinnie, som kan sitta i timmar och bara se oskyldigt snäll ut tills det smäller! Här kan man verkligen tala om att skenet bedrar, när ett mushuvud tittar fram och jägaren i honom vaknar!

Betydligt vänligare sinnade är vi till våra trivsamma ”kottekompisar”, som lullar runt oss om kvällarna. Här ses två av våra nya småttingar mysa, med nystekt pannkaka, efter att ”kottemamma” lämnat över dem till oss!

Sommaren hr annars varit ljuvlig med soliga fria dagar och uteliv med ”kottar” och möss så gott som hela nätterna. Matte har för första året tvingats ge med sig och gå till sängs utan att få in mig!

Artemis och småbröderna har nöjt sig med att krypa ner en stund i sängen för att få henne lugn. Men i tresnåret, när jag tittat in för en liten nattabit, har vi sedan gjort sällskap ut hela glada jägargänget!

Så även om vi fortfarande haft det lite ensamt, på grund av coronan, har det ändå varit den bästa sommaren hittills för oss bröder. Äntligen har vi, i mattes ögon, blivit så stora och kloka att vi fått helt ny frihet.

Till och med lillebror Mini-Vinnie har fått hänga med oss storebröder ut och delta i nattlivet! Så värst stor jaktlycka, jag kan inte skryta med, men vad gör det då spänningen ligger i lusten och leken!

Kull på kull har också våra goa ”sparvilar” fött upp i sommar. Mest beundransvärd är pappa ”Trasselsudden”, som matte nu hjälper med mat. Och med det önskar vi er alla en fortsatt fin augusti och höst!

Tassekram Tritte-Gubben

12 svar på ”Soliga sommarminnen”

Åhhh låter som en helt underbart ljuvlig sommar.
Det där med att inte fått varit ute hela nätterna, tittar under lugg nu, det fick inte Findus och Molly heller.
Nu när Findus flyttat till tant Karin och farbror Vagn så får han vara ute på nätterna och visat vilken stor och duktig kille han är.
Vilken tur att igelkottar, fåglar och andra insekter har som hittat hem till er.
Sommaren har varit ljuvlig men jobbig för alla vilda djur.
Att ha ett ställe att gå till för mat, dryck och vila är avgörande för många djur när hettan blir för svår.
Så otroligt Goa och snälla ni är.

Tack goa Anja! Det där med nätterna är inte så farligt som det låter, för hela trädgården är ju inhägnad. Fast i unga år var Febbe-Bus rymningsbenägen, och då räckte inga tvåmeters-staket till för att stoppa honom.
Han blev som en ny katt när lillebror Mini-Vinnie kom, och han fick hjälpa till att ta ansvar för honom. Och med lås på grinden känns det ganska tryggt.
Ha det nu så gott och lycka till på din spännande förestående resa! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Verkar som ni haft en bra sommar och spännande nätter utomhus. Många söta igelkottar har ni som får jättegod pannkaka av eran matte. Själv så håller jag mej mest inomhus, och myser med matte. Många kramisar från Sotis. 😻💕

Vilken härlig sommar ni haft i er vackra trädgård, med kottar, möss och fåglar, skönt att vara ute när det var svalare på nätterna, har jag, Sigrid inte fått, men varit ute tidigt till sent, innan matte fick in mig från trädgården, har också haft en lugn sommar utan besökare, men ljuvlig sommar har det varit, är ju utefödd, önskar att alla katter därute får ett eget hem, det förtjänar alla, ha det bra ni vackra bröder

Hej söta Sigrid! Låter som du haft en härlig sommar med din matte du med. Säkert tryggast att hon tagit in dig på kvällen, men måste erkänna att matte inte haft en chans att få tag i mig!
Vår trädgård är ju inhägnad, så jag har haft det ganska tryggt ändå, med massor av gömställen! Och så har ju matte varit ut och kollat en gång i timmen!
Hon är en riktig ”hönsmamma”´, tror jag det kallas, och tur är väl det. Alldeles för många katter har varken hus eller hem och ingen som bryr sig om dem,
Sorgligt men sant och måtte det få ett slut! Bara att kämpa vidare och försöka hjälpa så många som möjligt! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Hallå söta Sotis och matte Inga-Britt!! Säkert gott att vara inne med din snälla matte, som så väl tar hand om alla små skyddslingar som kommer hem till er!
Hoppas ni två haft en fin sommar ni med, och att vi nu får en mild och solig höst! Alla här hemma hälsar så gott, och hoppas ni klarat er undan översvämningar efter det vedervärdiga regnandet!
Vi hörs snart igen!
Tassekram Tritte

Svara

Läser och beundrar de vackra bilderna både på er vackra katter men också på er vackert blommande trädgård. Förstår att er jaktlust väcks av mössens framfart, det gäller att ha en ängels tålamod när man ska ta sig en mus. Kan inte glömma ”Kickan” min stora tax som kunde sitta i timmar och bara vänta på att den där musen skulle sticka fram huvudet. Hon som annars var så matglad kunde rata hundmaten, i stället sitta framför sopskåpsdörren och vänta, ibland hade hon tur och musen otur, men för det mesta var det tvärs om.

Ni får ha det så skönt i er härliga trädgård, det ska visst lugna ned sig med både vind och regn några dagar. Hälsa dina bröder och tvåbeningarna från mig.

Kramiz!

Hej Inga-Lill! Precis sin din ”Kickan” har vi suttit i timmar som tända ljus och varit helt okontaktbara för omvärlden. Bara att få se det lilla huvudet med runda öron, sticka fram under redskapsskjulet, är så lustfyllt att det inte går att beskriva i ord!
Vi har som alltid ätit middag ute i sommar och gör det än. Så då har det gått att slita sig från mushålet en stund men ändå ha det under övervakning!
Tack för alla rara ord om våra blommor. Alla här hemma hälsar så gott och sänder kramizar tillbaka!
Tassekram Tritte

Svara

Så otroligt härligt ni har det fina killarna ❤️ Extra roligt för Mini-Vinnie att vara stor på riktigt nu 🥰
Nu närmar sig hösten och ni får boa in er lite mer!
Ha det så gott och puss på söta nosarna från Signe och Anna

Tack söta Signe och matte Anna! Hoppas ni haft det lika bra som vi, och att det blir en fin höst som får sommaren att dröja sig kvar!
Sedan är det som sagt dags att börja boa in sig på riktigt! Ingen höjdare direkt, men efter dina pussar på nosarna, känns det i alla fall lite bättre.
Alla här hemma sänder pussar tillbaka, till er båda, och önskar er allt gott!
Tassekram Tritte

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *