Kategorier
Triton

Storstädning på gång …

… men vi småmyser i höstsolen

Det rullar på av bara farten och vi närmar oss mitten av oktober. Svårt att tro en dag som denna, då solen skiner från en klarblå himmel och värmer pälsen så skönt! Samtidigt som det blommar för fullt i trädgården.

Husse och matte storstädar i utahuset för att få in trädgårsmöblerna och göra det trivsamt åt oss till vintern. Men vi passar på att mysa ute, då husse bär skrot och matte kör dammsugaren på högvarv från golv till tak!

Måste erkänna att ingen av oss är någon vän av dammsugaren. Jag tolererar dundret, men Artemis vägrar befinna sig i samma hus när vidundret går igång! Febus flyr ut han med och Mini-Vinnie gömmer sig under sängen!

Artemis har flest spökskrämmor utomhus av oss alla! Han är 11 år men fortfarande lika rädd för sopbilen! Både den som tömmer tunnorna och den som borstar gatan. Och så den vedervärdiga snöplogen förstås!

”Kotte” och hans vänner har tackat för sig och tassat vidare till vintervilan. Ledsamt tycker Febus och alla vi andra med! Men husmössen under redskapsboden har snabbt blivit allt fler att hålla koll på i höstmörkret!

Här bakom mattramen som blommar, medan löven singlar till marken, sitter vi på pass i timmar kvällar och nätter. Och jag kan lova att de söta mössen lever farligt om de tittar fram på vår sida om redskapsboden!

Solen i allas våra liv är Mini-Vinnie, som hunnit fylla sju men fortfarande är och förblir världens bästa lillebror. ”The one and only”, som det så vackert heter, med all rätt, då han är ”outstanding” på sitt eget jättegulliga sätt!

Synd bara att han är lite blyg för främmande människor och spelar ut hela sin inombords charm bara för oss! Men sådan är han och får väl ta det i sin egen takt som allt annat. För faktum är att han gör framsteg varje dag!

Med det önskar vi er alla en fortsatt fin höst och gläds åt att Febus klätterträd, den sena ”snöklematisen”, hunnit slå ut även i år. Står nu änteligen i full blom, när det i skrivande stund varnas för årets första frostnatt. Hugaligen så grymt!

Tassekram Tritte-Gubben

10 svar på ”Storstädning på gång …”

Hoppas att klarar er från nattfrosten än ett tag, så vackert som det blommar hos er, här har det varit kallt redan och i natt slog det verkligen till rejält, med -7,5 innan solen gick upp. Vi är ju luttrade här uppe men jag hade hellre haft varmt oktober ut, men nu är det snö på ingång enligt flera väderlekstjänster. Får se om smhi har rätt för de säger ingen snö men yr den norska väderlekstjänsten säger 5,5 cm snö natten till fredag. Ja, ja vi får väl vara glada att vi slipper gå upp och hämta den.

Annars är det stilla här, sitter och funderar på hur det vore att ha en katt, du förstår Triton, här har mössen livat även om jag knäpper dem i fällor så är det allt flera som slipper undan, så en katt vore inte så dumt. Fast det är ett stort aber, jag är allergisk mot katt och jag vill ju så gärna gosa med katterna men se det går inte, jag får väl nöja mig med att Mickel Räv kommer förbi och tar sig en och annan mus, samt att ugglorna seglar in och knäpper några de med.

Ha det så bra nere i residensstaden och hälsa dina bröder och till tvåbeningarna och må så gott!

Tack rara Inga-Lill, och ha det så bra där uppe, minusgraderna till trots! Vi klarade den där första kalla natten utan frostskador, men i natt rök begoniorna vid farstukvisten.
Nu ser det fortsatt dystert ut framöver, och lär knappast löna sig att täcka över på nätterna längre. Men visst är det ledsamt, när det blommar så fint härute:
Så klart du skulle ha en katt till hjälp med mössen! Förstår att det är svårt när du är allergisk, men många klarar faktiskt av att ha sibiriska katter utan problem! Husse här hemma hade problem med maine coonerna, men känner inte alls av oss bröder.
Vill bara berätta, om du skulle vilja testa. Men så klart att det är ännu mer spännande att få hjälp av ugglorna! Här har vi bara sparvhöken till hjälp, och det är spännande nog för oss!
Ha det så gott, trots snövädret som tycks tycks vara på gång. Får trösta oss med en härligt solig helg i alla fall! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Så fina bilder på de finaste av bröder i underbara omgivningar, alltid roligt att höra lite om er vardag. Vi passar även vi på att njuta av de soliga höstdagarna även om det är lite kyligt framåt kvällen. Nospussar sänder tjejerna med hjälp av matte o husse från sydligare breddgrader.
Nu ser vi tranorna flyga söderut dagligen och de är sorgligt när de far.

Tack sötaste Skånetöserna och nospussar tillbaka till er! Visst ät det härligt med alla färger, men matte är ingen stor vän av hösten! Så vi får förstås peppa henne efter bästa förmåga!
Våra ”kottar” har tassat till sina vinteriden, och vi håller också koll på alla stora fåglar som drar söderut. Ser fram emot en fin vinter, så blir det snart vår! Allt gott till er alla från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Så otroligt vackra bilder på er. Ja nu är den här sommaren över men förhoppningsvis så får vi många vackra höstdagar. Ja, hugaligen vilket väsen dessa dammsugare kan föra. Min allra första katt, Kosmos, hon lärde sig att stänga av den. Antingen hoppade hon på knappen eller så slet och drog hon ur kontakten. Ett litet tips kanske😉😉😉😉
Saknaden efter älskade lilla Molly och Findus är så stor. Nu på höstkvällarna med mörkret så blir längtan efter dom så påtaglig.
Men Findus mår så bra. Han har flyttat till ett nytt paradis. Pratar med nya matten varje vecka. Det glädjer mig oerhört.
Pussar och tassekramar till er alla

Tack rara Anja! Sommaren gick alldeles för fort med alla corona-regler, och nu är det inte mycket kvar av trädgården! Men vi siktar fortfarande på att ses framöver och fortsätter hålla kontakt!
Förstår att saknaden efter Findus och Molly känns ännu starkare nu, när hösten är här, men du vet att du gjorde det rätta och bästa för dem! Du gav dem chansen till ett fritt liv hos underbara människor, och det var väldigt modigt gjort.
Ska tipsa småbröderna om din Kosmos sätt att få tyst på dammsugaren. Får berätta hur det går, och tills dess ha det så bra! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Visst hoppas jag vi ses i bloggen till sommaren, men först lovar jag rapportera om den förestående vintern. Lagom mycket snö, och inga plusgrader som smälter den, är det vi bröder önskar oss! Då kan vi busa ute och matte ta fina bilder!
Alla gott till dig från oss alla här hemma! Måste erkänna att jag med spänning väntar på att få tassa ut i den första mjuka, rena, vita snön!
Tassekram Tritte
Tassekram Tritte

Svara

Hej på er allihop!

Ja, visst går tiden fort. Jag tyckte att det var sommar alldeles nyss, och nu står det väl inte på förrän det börjar snöa på era fina blommor.
Här i Kalser har vinterfåglarna börjat söka sig fram till huset; både talltitan, gråspetten och nötskrikorna har börjat hålla till här nu på sistone.

Några andra som hållit till här ofta på sistone är två katter som bor i grannskapet. De kommer hit och jagar i skogen intill huset. I går satt en av dem bredvid vårt härbre och tittade upp på en ekorre som satt på en fågelholk som sitter uppe på härbreväggen. Efter en stund gick jag ut och körde iväg katten, för att ekorren skulle kunna ta sig därifrån. Det finns nämligen inga träd så nära intill härbret att ekorren hade kunnat ta sig dit. Ekorren satt sedan kvar uppe på fågelholken i nästan en halvtimme innan den vågade sig ner på marken.

Hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i ett just nu kyligt Kalser!

Hej på er! Så vacker den är snöklematisen, en sån har jag inte sett förut. Ni är så flitiga som fixar och grejar inför vintern☃️😊 Förstår att ni skyr ” snabeldraken” som vi kallar den här hemma😊 Så roligt att få se alla fina färgglada bilder, det piggar upp i höstmörkret🥰 Allt gott till er alla❤️ hälsar Zimba och Tingeling med matte❤️🥰🌸🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *