Kategorier
Triton

Hej mitt vinterland…

…nu är jag här!

Så kom den då äntligen, den rena, mjuka vita snön, och bäddade in oss alla i ett fluffigt flingtäcke. Från en dag till en annan förvandlades vår vackert blommande trädgård till ett sagolikt vinterparadis för gamla sibirier!

Snön fick full fart på broder Artemis, som sin vana trogen susade runt på lätta tassar, och råmade på sitt alldeles speciella sätt! Det händer inte alltför ofta numera, men men brakar loss när han blir tillräckligt ”upphiad”!

Akrobaten Febus blev full av bus, och tränade höjdhopp över ljuslyktorna, som lyst upp ”kottehörnan” på kvällen. Nu ska de in och laddas om till advent, för att tillsammans med granen pryda ingångarna till kattstugorna.

Den enda som tog nysnön med ro var lillebror Mini-Vinnie, som glatt tassade ut till våra återvända ”lillpippis”! Rara gula talgoxar och små ettriga blåmesar, som kivades om innehållet i burkarna med jordnötssmör!

Jättesmarrigt tycker ”lillpippis” om jordnötssmöret, och drar sig inte för att krypa in i burken och länsa den på innehållet, ända ner i botten! Tillsammans med hela fågelnötter och solroskärnor vinterns favoriter!

Själv har jag hunnit fylla dussinet fullt, alltså modiga12 år, sedan jag skrev härom sistens! Full av liv och utan ålderskrämpor, hoppas jag kunna hålla den smygande ”vinterdeppen” på avstånd, lika bra i år som förra året!

Visst älskar vi bröder både vinter och snö, men mörkret och kylan gör det svårt att vara ute och hålla igång som vår och sommar. Fast nu har hösten dröjt sig kvar så länge att det bara är en dryg månad tills det vänder igen!

Febus lekte räv och försökte sig på att jaga möss under snön den här första vinterdagen. Resultatet lät vänta på sig, men han var koncentrerad till tusen, så nog dolde det sig någon liten ofångad rackare under snön!

Så här glatt firade vi bröder alltså den första riktiga vinterdagen, och jag hoppas ni alla välkomnade snön lika mycket som vi! Så med vita tak och snö på marken, önskar vi er allt gott tills vi snart ses här igen!

Tassekram Tritte-Gubben

15 svar på ”Hej mitt vinterland…”

Det ser oemotståndligt härligt ut att leka i snön ❤️ Ha det bäst fina bröderna ❤️
Puss på nosarna från Signe och Anna

Tack söta Signe och matte Anna! Visst hade vi en underbar dag i den första snön! Perfekt försmak på vintern, som nu är på väg att smälta bort! Allt gott, och puss tillbaka till er båda, från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Ni har ju fått mer snö än vad vi fick här uppe, bara ett par ynka centimeter och nu är det inte mer än en halv kvar, fast jag är inte ledsen för det, skönt om den vita varan håller sig borta ett tag till, vintern är lång nog ändå. Så mysigt att titta på er, när ni röjer runt så jag får väl hoppas att ni får mer snö i natt, men hit upp verkar inte ovädret komma.

Jag skulle behöva en Febus här, för mössen är rätt fräcka nu, de tassar ut på köksgolvet när jag sitter inne i rummet, så nu börjar det luta åt att jag verkligen behöver en katt, fast det var ju det där med allergin förstås, får väl gå och testa mig, den kanske har försvunnit.

Nu får ni ha en härlig helg, glöm inte av husse på farsdag på söndag, då ska de väckas extra tidigt, har jag hört.

Kramizar i mängd.

Tack rara Inga-Lill och vi lovar komma ihåg världens bästa husse i morgon! Vi fick en sagolik start på vintern, men säg den lycka som varar för evigt. Har börjat smälta bort här med…
Låter bestämt som om du skulle behöva en katt, när mössen börjat härja i köket. Vet inte om jag nämnt det förut, men kolla lite på sibiriska katter, då många allergiker tål oss. Fast kolla först dig själv, för vem vet, allergier kan ju försvinna med åren!
Vår husse har inga som helst problem med oss men kände tydligt av maine coonerna som fanns här förut! Om du vill kan matte skicka dig en hårtuss från oss, som du kan testa att snuffa lite på.
Allt gott till er däruppe i fjällvärlden, där en sibirisk katt skulle trivas perfekt.
Tassekram Tritte

Svara

Så härligt ni ser ut att ha det i snön 😻
Här har den inte kommit ännu, bara ett tunt lager som sen smälte samma dag.
Men kylan är här med och vi njuter av brasan i kaminen här inne.
Önskar er allt gott ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Å ni är så underbara!
Jag blir så glad när jag läser din blogg Tritte. Ni har det så bra och så bra önskar jag att alla djur skulle ha det. Men du Tritte jordnötssmör till småpippisarna är inte det väl lyxigt? Er matte är nog världens snällaste.
Kram och nospussar
Anne Marie

Tack goa Anne Marie! Så härligt att veta att du blir glad när du läser min blogg! Det är ju precis det jag vill med den, sätta lite guldkant på vardagen!
Matte är helt okej, och det är faktiskt jordnötssmör gjort för lillpippis. Väldigt drygt och perfekt här i stan där matningen nästan måste ske i smyg.
Allt gott till dig och alla de dina tills vi hörs och ses här igen!
Tassekram Tritte

Svara

Tack rara Margareta! Vi var ute och tassade nästan hela premiärdagen. Men underbart är kort, och nu har snön snart smält bort!
Så vi myser inne med husse och matte i dag. Allt gott till dig från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Hej sötnosar! Så härligt med snö och ni ser så fina ut med era vackra pälsar! Här i Göteborg dröjer det nog innan vi får snö, man kan ju bara hoppas att det kommer till jul! Vilken bra idé med jordnötssmöret i glasburkarna det skall jag pröva! Ni får ha det så bra i ert vinterland! Kram!

Hej! Så härligt med lite snö☃️ här på Gotland är det milt och grått. Så kul att busa i snön😊 ni har ju så fantastiska pälsar och är så vackra❤️ Så snälla ni är mot lillpippisarna, ser så gott ut med jordnötssmör 🥰 Ja, nu ser vi framemot Advent, så det blir lite mysigt i fönstren. Allt gott till Er alla ifrån Zimba och Tingeling med matte🥰🥰🌟🌟🌟

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *