Kategorier
Triton

Tankar i skrivarstugan

Dan före dopparedan!

Bara timmar kvar och här råder redan stilla julefrid. Husse och matte pysslar fortfarande, medan bröderna sussar sött, och jag har tassat ut till tomren för att önska er God Jul från skrivarstugan.

Hoppas ni alla är rädda om er och har det bra ute i stugorna. Vi har redan fått den bästa julklappen, som syns på Artemis ute i snövädret! Så njut av bilderna medan jag i smyger iväg några små varningens ord inför helgen.

För hur mysigt det än är att fira jul, så lurar massor av faror i hemmen för oss katter! Det mesta vet säkert de flesta hussar och mattar! Men allt tål att påminnas om, inte minst där det finns busiga små kattungar i huset.

Tänk på att så gott som alla julblommor är giftiga för katter och bör placeras utom räckhåll för oss. Väldigt spännande, men lömska att leka med och farliga att tugga på, är prasselsnören av alla de slag.

Levande ljus och lurviga kattsvansar, dras till varandra men passar väldigt illa ihop. Nu finns jättefina ”säkra” ljus, som skapar trygg julstämning! Så ingen behöver chansa med levande ljus där det finns levande djur.

Julmat och godis, som choklard, nötter och russin, är heller inget som lämpar sig för en kattmage. Håll er till favoritgodiset för katt, och göm undan farligheterna till natten om katterna är uppe och smyger.

För oss här hemma är det bästa med julen lite extra kvalitetstid med husse och matte, både i tv-soffan och ute i snön! Mer nederbörd utlovas i natt, så få se vad för spännande som väntar oss alla på julaftons morgon.

Med dessa små varningens ord, och lite bilder av hur vi helst firar ute i snön, önskar vi bröder med husfolk er go´vänner allt gott och en trevlig helg. Så lovar jag arr vi hörs här igen innan nyårsklockorna ringer!

Tassekram Tritte

6 svar på ”Tankar i skrivarstugan”

Önskar hela familjen en riktigt God Jul.
Fått en sån fin julhälsning fr min älskade Findus och hans nya familj
💖💖💖💖

Finaste kissarna ❤️God Jul till er alla…o bra med alla varningens ord för alla djur…våran matte tänder inga ljus o aktar oss för alla farliga julblommor 🐈‍⬛❤️🎅🏼😘

Kloka ord som vanligt, nytt för somliga som inte haft katt tidigare. Alltid på sin plats då det lätt kan glömmas i all stress. Härliga bilder på grabbarna ute i snölandskapet. Nospussar o kramar från Skånetöserna Milou & Nellie

Ja, nog fick ni väl snö var länge sen jag såg ett sånt oväder, för på kvällen före julafton drog vi iväg ner till trakten av Mälardalen sicket oväder det var, för det började vid Malungsfors och fortsatte snöa med grova flingor ända ner till Fagersta där det övergick i grynsnö. Gick inte att ha helljuset på, det var halvljus som gällde om man skulle se något alls, så det gicks sakta neröver tog mycket längre tid än det brukar men vad gör väl det när man i alla fall hade ledigt och ingen direkt tid att passa. Fast nu är jag tillbaka hemma igen, kallt som vanligt men det har ramlat ner lite snö här med sen vi åkte men långt ifrån det vi hade i fjol.

Bra att du talar om vad som är farligt under julen för katter, själv har jag träffat två helmysiga katter under min bortavaro, men de äter bara kattmat och kattgodis och krukväxter har de aldrig brytt sig om, inte som kattungar.

Du får ha det så mysigt i snön med dina bröder och ha nu en god fortsättning på julen, hälsa till tvåbeningarna också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *