Kategorier
Triton

Det våras på Elsborg…

… och Valborg står för dörren

Drygt tre månader har gått, vintermörket givit vika och vårljuset tagit över. Det har fått sorgen och saknaden att lätta lite, även om det inte går en dag utan att Mini-Vinnie är med oss i tankarna.

Artemis gör sitt bästa för att ta hand om och uppmuntra Febus, som annars helst ligger och söker tröst på husses fötter. Jag har fullt upp att hålla igång matte, så hon inte försjunker i för djupa tankar!

Men så glad som matte blev på annadag påsk, har jag inte sett henne sedan lillebror lämnade oss. Det riktigt lyste om henne när hon kom in och berättade att någon bäddat i halmen i ”kottehuset”!

En stund senare tittade en hungrig ”Lill-Kotte” fram och lyckan var fullständig! Nu är de två ”kompisar” som busar här om kvällarna, och vi misstänker nästan att det är en hon och en han.

Jättebra för Febus också att våra efterlängtade ”kottar” kommit tillbaka. De var hans bästa vänner, innan lillebror kom, och nu har han återtagit vakten bland blommorna uppe på ”kottehuset”!

Så härligt för oss alla, att vi kan vara ute tillsammans, och lite försiktigt börja med vårbruket. Solens strålar är underbar medicin, och lillpippis sjunger ut sin glädje som grädde på moset i trädgården!

Full fart på bobygandet är det ocså bland både stora och små bevigade vänner. Vi har så byggmaterial så det räcker åt alla, och här är det vårt trogna kajpar som förser sig med ulliga pälstussar!

Gott att vinterpälsen kommer till nytta, även om det svider i hjärtat på matte att sätta ut Mini-Vinnies päls. Men världens snällaste , som han var, vill han säkert bidra till mjuka bäddar åt små pippisungar!

Sin vana trogen har Artemis tagit plats i lillstugan mellan ”kottehusen”, där han tittar fram och håller koll bakom vårens första penséer. Så det blir nog sakta men säkert en sommar i år med!

Livet måste bara gå vidare, och nu ser vi fram emot en finstämd Valborg och första maj med ett litet varningens ord! Tänk på alla små ”kottar” och se till att säkra kasen innan ni tänder brasan!

Trevlig Helg!

Tassekram Tritte-Gubben

17 svar på ”Det våras på Elsborg…”

Åhhh så fint att läsa. Mini-Vinnie kommer alltid att vara med er i hjärtat. Dom lämnar aldrig oss, allas våra änglakatter.
Så spännande tid med både kottar och alla fåglar

Så sant vännen! Mini-Vinnie kommer alltid att ha en plats i både våra och ”kottarnas” hjärtan! Han älskade dem från första stund, och de uppskattade han sällskap och milda framtoning! Allt gott till dig Anja från oss här hemma! Hoppas vi kan ses i sommar!
Tassekram Tritte

Svara

Åh vad roligt att kottarna kommit fram. Blir trevligt för kissarna att spana in. Bra att pippisarna får det skönt i boet med varm päls. Är skönt att ljuset återvänt och man kan börja plantera blommor igen.
Önskar er en trevlig Valborg och helg

Tassekram Fialotta med matte Gudrun

Tack söta Fialotta och matte Gudrun! Vi bröder blev så glada åt att återigen ha lyckan att få ”kottarna” att ta hand om! Och bäst av allt att se matte så lycklig över att ”Lill-Kotte” kom tillbaka och kände gen henne direkt! Allt gott till er båda och en trvlig Valborg!
Tassekram Tritte

Svara

Så härligt att läsa att det känns lite ljusare och bättre för er❤️ Förstår glädjen över att få se att de små kottarna flyttade in i sitt fina hus🥰 Pälsarna kommer verkligen till nytta, jag gör samma här. Det lärde jag mig av dig Pia❤️ Så bra och viktigt att upplysa om att folk ska ta det försiktigt nu med eldandet. Många små kottar som kan räddas då. Så fina bilder på de fina bröderna❤️ Önskar er alla en Trevlig och mysig Valborg! Kram och tassklappar ifrån oss❤️

Tack vännen för alla tröstens ord under den mörkaste tiden! Mini-Vinnie är med oss i allt vi gör, och det går lite lättare att minnas allt fint vi hade tillsammans! ”Lill-Kotte” gjorde underverk med matte, och nu har hon fullt upp med oss och ”kottarna” nästan dygnet runt! En trivsam Valborg önskar vi dig och de dina tills vi hörs igen!
Tassekram Tritte

Svara

Så roligt att få kottar i trädgården igen, då förstår jag att även Febus är mer än nöjd, nu när han har någon som han måste passa och inte bara pippisarna. Här är det både Kurre och Pippisar av alla de slag som idkar bobyggande, de stjäl isolering ur timmerhusen både hos mig och hos grannen, så jag hade verkligen behövt lite päls att hänga upp i träden.

Hos er ser det verkligen ut som våren fått fäste med alla vackra gula blommor i trädgården så jag blir smått avundsjuk, här är det minusgrader varje natt, så det skulle bli ett förfärligt flyttande och med min krassa rygg skulle sonen bli tvingad till det, så jag skippar det så länge.

Ja, hos er verkar det våras men idag känns våren avlägsen även om det mesta av snön försvunnit hos mig, det blåser pingvinvindar och om jag tittar noga är jag säker på att det kommer en och annan isbjörn seglande förbi också.

Ni får ha det så bra och det är bara att se tiden an, för den läker alla sår även de svåraste, tänker ofta på er fyrbenta och tvåbeningarna får väl hänga med på ett hörn de med. Hoppas att ni får en lugn Valborg och inte en massa väsen och annat otyg.

Kramar i mängd!

Tack rara Inga-Lill! Det börjar våras här, men matte får fortfarande bära in de flesta blommorna varje kväll! Minusgrader, så hon får byta vatten åt ”kottarna”, när jag gör första morgonturen i fyrasnåret!
Får tänka på det till nästa år, så vi kanske kan skcka upp lite päls till dig och dina små vänner! En trivsam Valborg och första maj önskar vi dig, och matte hälsar att hon ska försöka ringa dig någon dag framöver!
Tassekram Tritte

Svara

Så fin läsning att ni kan finna lite glädje i vardagen igen ❤️ Saknaden kommer alltid att finnas kvar men era fina minnen kan ingen ta ifrån er 🥰 Puss på nosarna från Signe och Anna

Tack för era rara ord söta Signe och matte Anna! Ni är så gulliga och det är så sant att minnena kan ingen ta från oss! Gott att ha er som trogna väner, och en riktigt fin Valborg och första maj önskar vi tillbaka till er!
Tassekram Tritte

Svara

Åh vad härligt det var att läsa . Ni är bra på att trösta matte. Vad roligt att kottarna har kommit och sprider glädje. En fin Valborg önskar jag er. Kram Annika

Tack vännen, vi gör vårt bästa för att trösta matte och får nu bra hjälp av ”kottarna”. En fin Valborg och första maj önskar vi dig tills vi hörs igen!
Tassekram Tritte

Svara

Så skönt att ni fått lite annat positivt att tänka på för stunden, ni har så mysigt där på er fina gård med pippisar o kottar att glädjas åt. Klart att Mini-Vinnie alltid kommer att vara med er i ert hjärta. Trots att vi aldrig träffats trillar tårarna när jag läser om hur ni har det där uppe i Falun. Många nospussar sänder Milou o Nellie med sitt husfolk från Skåneland.

Tack rara Caroline. Känner verkligen att du är med oss och att vi är vänner på riktigt. Mini-Vinnie har sin plats i allas vår hjärtan, och det känns lite lättare när vi kan vara ute och mysa tillsammans! Det går framåt för matte, men tårarna tycks aldrig ta slut… En riktigt fin Valborg och första maj önskar vi er alla med nospussar till sötaste Skånetöserna!
Tassekram Tritte

Svara

Jättefin blogg du har. Vi förlorade Mimmis syster i september. Vår betjänt var deprimerad av sorg men hon koncenterear sig på oss nu. Bailey finns med oss hela tiden. Mimmi påminner så om sin syster i mångt o mycket. Igelkottar är underbara. Vi har aldrig träffat på en men vår betjänt har gjort det och matat dem. Mini – Vinni kommer allrid finnas med er. Vem vet kanske Mini Vinni uppenbarar sig som en liten igelkott, fjäril, fågel… Man vet aldrig. Skickar massa kramar till er från oss. Frida o Mimmi med betjänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *