Kategorier
Triton

Äntligen tillbaka igen…

… efter rymdmonstrets framfart

Här sitter jag på farstukvisten och håller koll på misstänkta inkräktare! Inte för att de kommer genom grinden, som gamla tiders utomjordingar, utan är rymdmonster som slår till och tar över arbetsmaskinen.

Det är precis vad matte råkade ut för strax före Valborg! Hon blev både kapad och hackad av ett rymdmonster, som tog kontroll över arbetsmaskinen och tömde hennes konto på pengar.

Så sedan dess har vi varit helt isolerade från omvärlden på nätet. Hela arbetsmaskinen måste nämligen tömmas och byggas om! Och med alla bilder matte sparat krävdes nästan tre veckor på verkstad.

Tack och lov att vi haft vår ”Lill-Kotte”, att ta hand om på kvällarna, utan er go´vänner att umgås med. Först nu har vi fått hem arbetsmaskinen igen och jag äntligen kunnat skriva några rader!

Men misstänksamheten håller i sig,, och jag vill nästan gömma mig bakom blommorna! Allt för att se och inte synas om det skulle landa ett rymdmonster här hemma på gården!

Febus hjälpr mig förstås att hålla vakt och gör sig stor som en isbjörn i försommarsolen! Han kan verkligen konsten att se grym ut, och skulle säkert skrämma slag på vilket rymdmonster som helst.

Artemis är lite försiktigare och håller koll uppåt från skrivarstugan! Men ni må tro att han gjorde stora ögon när det plötsligt kom en ”pippi” med motor och snurrnäbb dundrande alldeles ovanför huvudet på honom!

Lyckligtvis var det inget rymdmonster, men vi här hemma vill varna er alla för bedragare på nätet. De är alldeles väldigt finurliga, så se upp, och ha det så jättebra tills vi snart hörs igen!

Tassekram Tritte-Gubben

29 svar på ”Äntligen tillbaka igen…”

Nämen oj.
Fy sjutton vad arg jag blir på människor som gör så här. Så mycket som blir förstört. Inte bara det materiella, som kräver så mycket för att återskapas, utan oron och tilltron till både människor och nätet.
Blev väldigt orolig när jag inte såg något ifrån.
Är glad ändå att ni mår bra. 🥰

Tack rara Anja, och hoppas du med mår bra! Nu är vi i alla fall tillbaka med arbetsmaskinen sanerad och polisen på jakt efter rymdmonstret! Så i dag ser vi med tillförsikt fram emot sommaren! Alla här hemma hälsar, och vi ses lite längre fram!
Tassekram Tritte

Svara

Fy för dessa rymdmonster har själv råkat ut för det. Polisen har gjort ett bra jobb och fått tag på den som gjort det. Ska på rättegång den 20 juni
Bra ni håller koll på buset killar. Skönt för kotte att han har er.
Önskar er ett trevligt slut på maj månad.
Kram från Fialotta matte

Har du själv råkat ut för rymdmonstren vet du hur det känns! Matte är så tacksam att polisen verkligen tar allt på fullaste allvar och gör sitt bästa för att få fast dem!
Allt gott till dig efter förlusten av din älskade Fialotta, och alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Aj så tråkigt att råka ut dessa skurkar att man inte kan få vara ifred och sköta sitt utan att behöva vara misstänksam till höger o vänster.
Det var då för väl att det gick att rädda bilderna som ju är extra värdefulla, det är bra att ha diverse bakupper på sådant som är extra värdefullt. Tur ni har varandra att ty er till samt kotte o alla pippisarna förstås. Stor kram till er alla från Skånetöserna.

Visst är det tråkigt att behöva vara misstänksam, men matte har fått sig en läxa som heter duga! Tack och lov kunde bilderna räddas, och nu ser vi fram mot sol och sommar!
Allt gott till er alla där nere i södern från oss alla här hemma i Dalarna!
Tassekram Tritte

Svara

Du fina Tritte är en underbar kisse! Du lyser upp min tillvaro när jag läser din fina blogg jag önskar dig allt gott. KramAnnika

Tack goa Annika för dina rara ord! Så glad att kunna sprida lite glädje och lysa upp tillvaron för dig med min blogg!
Vill den ska vara en må-bra-blogg, som sätter lite guldkant på vardagen! Alla här hemma hälsar så gott!
Tassekram Tritte

Svara

Aj då, eländes elände. Kan inte nog påpekas om försiktighet/mistänksamhet mot dessa ”skuggfigurer”. Backup anbefalles med täta mellanrum. Externa lagringsmedia är också bra. Det bästa är att ha en arbetsmaskin och en för affärer. Lycka till.

Så vidrigt att råka ut för dessa monster som tömmer allt i arbetsmaskiner, tur att ni är kvar och oskadda, och lillkotte med, nu är det dags att ordna en fästning omkring er, så dom inte kommer åt er, så underbart att äntligen se er igen

Så sant vännen! Tur vi är kvar oskadda, även om matte har fått sig en jobbig läxa av rymdmonstret! Allt gott till dig från oss alla, och vi lovar vara försiktiga och inte släppa in någon obehörig i arbetsmaskinen!
Tassekram Tritte

Svara

Tack för dina alltid lika goda råd! Matte vågar knappast berätta vad som hänt för dig som den dataexpert du är.
Men nu är det över och i sommar hoppas jag att vi kan ses! Har bara varit lite för mycket det senaste halvåret! Allt gott till er alla tre tills vi hörs och ses!
Tassekram Tritte

Svara

Men fy så fruktansvärt,
Tur att ni sötisar vaktar👍
Hoppas att ni inte blir drabbade igen, otäkt med dessa maskiner🙏💕💕💕

Så glad jag blir när du och bröderna skickar en hälsning.
Lider med er när rymdmonstrens framfart har slagit till. Dyrt för matte men det gick ju att avhjälpa och fotona finns kvar. Vi säger som en känd sagofigur det var en värdslig sak!

Så rätt du har i dina kloka ord! Bilderna gick att rädda, och hur tråkigt det andra än är så är det en världslig sak! Nu ser vi framåt och önskar dig en solig sommar!
Tassekram Tritte

Svara

Usch fy så jobbigt! Har själv aldrig varit utsatt för det- Tack- och lov – och hoppas att jag inte heller blir det!

Kramar rtill er alla och allt gott till alla ”Elsborgare”!

Christina

Tack rara Christina! Vill varna alla och hoppas ingen mer behöver råka illa ut! Allt gott från oss alla, och en solig sommar önskar vi dig!
Tassekram Tritte

Svara

Man undrar ju varför man vill förstöra så för andra. Jag kan inte förstå det överhuvudtaget.
Hoppas att rymdmonstren håller sig borta nu!
Puss på nosarna ❤️

Puss tillbaka och visst undrar vi också varför vissa bara vill förstöra! Men vi har repat oss och matte är mest lycklig över att ha fått bilderna tillbaka!
Allt gott till er från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Ja, idag är det väldigt lätt att bli lurad, så det gäller att se upp vad man klickar på och vad man öppnar, jag trodde jag råkat ur för något men enligt min privata datatekniker så var det bara trasiga filer som någon skickat. Så nu har jag fått mig en näsbränna, jag öppnar inte något innan jag tittat noga på vad för krumelurer det är i adressen. Får hoppas att du inte förlorade dina underbara bilder de är nästan viktigare än pengar, fast beror ju på hur mycket det är förstås.

Det ser ju ut som det är högsommar hos er, som det blommar och de fyrbenta ser verkligen ut att ha blommat ut de också, när de smyger runt i blomstren. Hoppas att allt löser sig för er och ni slipper utomjordningar av alla de slag och kan njuta av försommaren som verkar vara där hos er redan.

Kramar i mängd.

Rymdmonstren tycks ligga steget före hela tiden, och de blir finare och finare i kanten! Så det gäller verkligen att se upp, och matte är överlycklig över alla bilder hon fått tillbaka!
Vi höll precis på att komma tillbaka efter vår stora sorg, när rymdmonstret slog till. Men vi låter inga monster knäcka oss, utan nu är vi på väg upp på banan igen! Allt gott till dig från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Underbart att se er alla sötnosar igen och lilla kotte är också med! Vilken hemsk upplevelse eran matte har varit med om, vilket arbete med att spara alla foton m.m. Förbannade människor som utför detta elände! Hoppas allt är okej igen, jag har saknat dina fina foton och passande texter till! Ha nu en underbar dag!

Tack för dina goa ord rara Britt-Marie! Vill lova att matte blev chockad, när hon kollade sitt konto på banken! Men bilderna kunde räddas och det betydde så otroligt mycket för henne! Allt gott till dig från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Tack älskade Nilla, Greta och Lina med matte! Vi är tillbaka och ser nu fram emot sol och sommar med ”Lill-Kotte” och hans vänner i trädgården! Allt gott till er alla från oss alla!
Tassekram Tritte

Svara

Hej på er!
Tråkigt med alla utomjordingar och monster som bara förstör. Tur att matte har er som hjälper henne att hålla koll. Hoppas att allt fungerar som det ska nu och att pengarna och bilderna har kommit till rätta.

Nu hoppas vi på lite värme efter den kalla våren.

Kramar till er alla där nere i den härliga trädgården.

Sköt om er!

Hej på er! Blev så bestört och ledsen för er skull, hoppas matte får tillbaka alla pengarna! Vilken tur ändå att det gick att återskapa alla fina bilder, så skört och lurigt det kan vara. Nu får vi hoppas att det aldrig händer igen och att ni får lite lugn och ro. Njut av sommaren go vänner och Tack för att vi andra får glädjas åt era vackra bilder❤️ Kramar och tassklappar ifrån matte och pälsklingarna🌷🌷🌷🌷🌟🌟🌟

Vilken tur att bilderna gick att återskapas. Hoppas din matte får tillbaka pengarna också. Kram till er alla!💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *