Kategorier
Triton

Ur led är tiden

Åtminstone hos oss på Elsborg

Jag håller fast vid mina intervaller och kör dem flera gånger i veckan. Det hör hösten till, men jag börjar få vårkänslor och tokgosar med min ”knarkstock” och kramar mitt älskade häggmispelträd!

Ur led är tiden tycker också Artemis, som är minst sagt upprörd över alla objudna gäster på allmänningen. De huserar här i skydd av mörkret, och han har fullt upp att täcka över deras vidriga lukter!

Tur han har Febus till hjälp att spraya över eländet på staketen och i buskarna. Det stinker precis som när utomjordingarna varit framme på våren! Men nu är det höst och kolsvart ute kvällar och nätter.

Lillebror Titus håller koll på allt och alla från det gamla stenfruktträdet på allmänningen. Det har redan fällt de mesta av sina röda höstlöv, och han har spännande utsikt vida omkring åt nästan alla håll!

”Knarkstocken” jag gosar med, är en gammal kvarglömd timmerstump, preparerad med förbjudet gift. Det är dock så länge sedan det gjordes, att den anses ofarlig, men doftar fortfarande förföriskt gott!

Det heter att grannens gräs alltid är grönare, och visst är det så även hemma hos oss! Så när Artemis inte städar efter inkräktare, njuter han utanför grinden av världens frodigaste gräs vid staketkanten.

Febus vilar mellan varven och njuter som bäst av höstsolen på ett av kottehusens tak! Våra taggiga vänner har lämnat oss för vintern tidigt i år, och till helgen tar matte in och städar ur husen tills det våras igen.

Vår älskade lille glädjespridare Titus siktar mot stjärnorna och stortrivs på hög höjd! En lycka för oss alla att ha honom att gosa med, även om han stundtals är så dryg att vi lite på skoj kallar honom ”Tyfus”!

Och jag fortsätter att krama min älskade gamla häggmispelstam! Precis som jag gjort i alla år, men mest på våren! Så frågan är vad som väntar – vinter eller vår direkt!

Någon höstdepp har jag i alla fall inte känt av än utan mår alldeles prima inför den stundnade 13-årsdagen. Så den som lever får väl se – och tills dess allt gott till er alla!

Tassekram Tritte

11 svar på ”Ur led är tiden”

Så underbara foton på er killar i er trädgård. Man kan aldrig få nog av foton på er. Ja nu är hösten här på riktigt och en lång vinter stundar.
Men … när man ser alla härliga foton på våra små fyrbenta vänner blir det varmt i hjärtat.

Så fint ni har det alla, ja, blir det någon vinter, eller vår direkt skönt höstväder med sol har vi i alla fall, ta hand om varandra, och ha det så gott

Alltid lika underbart att läsa era berättelser och äventyr 💖 jag önskar er alla en riktigt trevlig helg 💖 💖

Ni är så söta vare sig ni flyger högt eller är mer jordnära och gosar med gammal timmerstump eller kelar med häggmispeln eller jagar solsnuttar på kottetaket eller tuggar på smarrigt grönt gräs. Det ser nästan ut som sommar hos er, med denna gröna gräsmatta och ölandstoken som blommar igen, om det nu är en tok så ska den ju vara lite knäpp.

Ja, du om det blir vinter eller vår igen, har jag ingen aning om, här har vi i alla fall kallt med jämna mellanrum som här om dagen när det var -7 grader på morgonen och sen på kvällen blev det plus sju grader. Så här varierar det duktigt, nästan alla löv har trillat i backen, men något enstaka björk ner mot Tandån sitter de envist kvar, trots blåsvädret i förra veckan.

Ni får ha det så skönt vare sig det nu blir vinter eller vår, ta hand om varandra och om tvåbeningarna också.

Kramiz

Hej på er alla! Inte kan man tro att du snart blir 13 år Söta Tritte❤️ Så pigg och levnadsglad som du är. Trevligt och mysigt har ni i er härliga trädgård. Man blir så glad av att läsa om er och få se alla fina bilder🥰 Jaha, ni skojar med lillen förstår jag😊 Ha det så gott och Kram till er alla🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *