Kategorier
Triton

På gång igen…

… och livet leker på Elsborg!

Nu är jag på gång igen, men hugaligen så illa jag mått i flera dagar den senaste veckan! Troligtvis på grund av en grymt elak pälsboll, som blivit för stor och hård och fastnat någonstans i magen.

När jag matvägrade förstod matte direkt att något var fel. Så hon satte in extra kattmalt och Mikrolax, och fortsatte med Laktulos på inrådan av veterinär. Och till slut började det röra på sig i magen igen!

Jag har gått på FortiFlora som konvalescent, och roat mig med att följa lillebror Titus, när han apporterar de små tomma hoprullande påsarna mellan redskapsskjulet och matte vid lilla trädet. Gång på gång…

En outtröttlig apportör både inne i stugvärmen och ute på gården. Här i lilla trädet, som blir mindre och mindre, väntar han på att matte ska kalla för nästa hämtning av ”apportpåse” på redskapsskjulstaket!

Broder Artemis har tagit över ansvaret för gården, under min konvalescens, och det har han gjort med den äran. Allt tack vare de superdroppar han fått morgon och kväll de senaste månaderna!

God vakthjälp i de snåriga buskarna har Artemis förstås haft av Febus. Men han har annars fullt upp som älskad buskompis åt lille Titusen! De två ”isebjörnarna” är som ler och långhalm alla tider på dygnet!

Så här mysigt ser det ofta ut om kvällarna här hemma, när det nu börjar bli för kallt att äta och vila ute efter maten. Jag går fortfarande på diet för magen, och äter för mig själv, med matte som personlig butler!

Men jag lovar att jag är på väg tillbaka, och ser fram emot att få hem kungsgranen och hjälpa matte sätta i ljusen till nästa helg. Så till er alla, från oss alla, önskan om en fin vecka och trivsam första advent!

Tassekram Tritte-Gubben

5 svar på ”På gång igen…”

Åhh vad skönt att höra att du är bättre/bra i magen. Så besvärligt med dessa hårbollar. Så mysigt och härligt ni har det. Ja nu har vi snart snön här. 🥰🥰💖💖

Hej på er alla! Vilket bekymmer goa Tritte❤️ Tur att matte fann på råd så den dumma pälsbollen kom ut. Tur att brorsan tog över ansvaret på gården, så du får kurera dig ordentligt. Så härliga bilder och så trevligt ni har det, så fint med en Kungsgran till advent😊 Önskar dig god bättring fina Tritte❤️ Ha en fin vecka ni med och en härlig advent🌟🌟 Kram och nosisar ifrån oss alla❤️

Hej på er allihop!

Det låter verkligen inte trevligt med magbesvär. Tack och lov att du är på bättringsvägen!
Vilken tur att Artemis ryckte in och vikarierade som vakt medan du var konvalescent, så att inga utomjordingar tog sig in.

Det måste vara roligt för Febus att ha en lillebror, som han kan undervisa i hur man busar ordentligt. Febus är ju verkligen expert på området.
Är det Febus som lärt lille Titus att apportera också? Att katter apporterar hör ju inte precis till vanligheterna, så vitt jag vet.

Har det kommit någon snö där nere i Elsborg? Här har det kommit en fyra-fem cm i dag.

Hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

Sicket elände du råkat ut för Triton, tur att matte begrep vad som hänt och du fick mediciner på direkten. Förstår om du känner dig lite slak, blir man när man är risig i kistan, men det blir bättre och du kommer igen med full fart.

Dina bröder har ju skött ruljangsen medan du varit nere för räkning och det har de gjort med bravur i vanlig ordning, passat gården som riktiga gårdvarar. Samt sett till att lille Titus haft sysselsättning, alla gör sitt bästa när du inte orkar, så du behöver inte oroa dig alls.

Nu har ni väl fått snö de sista dagarna, här har det ramlat ner lite vitt så nu är det ljusare ute från lamporna, för ett tag lyste de bara en liten bit i allt det mörkablöta vädret. Ha det så skönt nu när du börjar piggna till och njut av att vintern har anlänt.

Kram till er alla både fyr- och tvåbenta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *