Kategorier
Triton

Nytt spännande år . . .

. . . med mitt livs utmaning i släptåg

God fortsättning på det nya året, och allt gott önskar vi er, när helgdagarna nu sjunger på sista versen! Det hoppas jag dock innerligt att inte jag också gör utan kan tassa vidare med två sprutor om dagen!

Efter akutbesök, provtagning och inläggning på djursjukhuset, står det alltså klart att jag drabbats av diabetes! Det innebär för mycket socker i blodet, och kräver insulin i spruta varje morgon och kväll.

Som ni säkert förstås har mitt insjuknande påverkat hela familjens jul- och nyårsfirande. Men nu vet vi var felet sitter, och vågar blicka framåt, då jag känner att sprutorna redan börjar få mig att må bättre!

Väl hemma, efter uppvätskning på djursjukhuset, försöker jag ta mina dagliga promenader med matte. Men buset i snön får småbröderna svara för, som här Artemis ute på för djupt vatten eller i för djup snö!

Fullt ös blev det så fort Artemis lyckats ta sig upp ur det bottenlösa nysnöhålet. Och när han väl fått fast mark under tassarna rusade han runt så upphiad att han började råma som en ko av bara farten!

Febus ville inte vara sämre utan visade lillebror Titus hur hur han snabbt plogade upp en smygstig i nysnön! Perfekt att sjunka ner i, och se utan att synas, under spännande viltspaning på lillpippis.

Febus är inte bara lillebrors snöplog utan också familjens alldeles egen ”icebjörn”. Med en päls så lång, mjuk och tjock att han klarar det mesta i vinterväder och nordanvind! Och faktiskt även solen på sommaren!

Lillebror Titus följer i storebror Febus spår varthän han än går! Idolen som lillen tar efter i allt han gör alla tider på dygnet! Men ”Titusen” trivs också ensam ute i snön på span efter allt som rör sig!

Det bästa lillebror vet är att ligga ute på fällen i tomtestugan när snön yr omkring utanför! Här känner han sig trygg, med tomten som håller vakt under granen, och båda hälsar så gott från oss alla till er alla!

Tassekram Tritte-Gubben

14 svar på ”Nytt spännande år . . .”

Åh men så bra att det finns hjälp att få och sprutorna vänjer du dig säkert snart vid. Så härligt med snö, vi har också vackert ute nu. Tyvärr blåser det förfärligt så det driver igen både här och där. Men det ska visst försvinna nästa vecka efter vad det verkar så då återgår vi väl till gråskala.
God fortsättning till er alla! Puss på nosarna från Signe och Anna

Åhh så skönt att veta vad som felats. Inte roligt med diabetes men det går bra att leva med. Vad duktig du är som accepterar sprutorna. Så vackra bilder från erat eget vinterparadis

Det var inga roliga nyheter men det finns ju hjälp att få i form av insulin, det verkar tyvärr drabba fler och fler både fyr- och tvåbenta. Vi får för lite motion säger de men det tycker jag inte du fått som snurrat runt både ute och inne, att hålla reda på småbröder är ju som bekant inget latmansgöra. Hoppas att du kryar på dig och klarar dig med dessa två sprutor om dagen, har du tur kanske du kan gå ner på en, bara det stabiliserat sig.

Här har snön vräkt ned på tvären hela dagen så det är sån där runt hörnet snö och inget väder som inbjuder till promenader. Så jag har parkerat mig vid datorn medans grytan blir klar, för idag är det grytväder. Ha det så bra nere i södern och hälsa till småbröderna och tvåbeningarna från mig.

Kramiz

Vad skönt att ni vet nu vad du drabbats av, och får hjälp av sprutor med insulin, kommer att gå bra, min sons katt klarade sig många år med sina insulinspritor, och särskild kost, tasskram lilla vännen

Låter som ni haft en riktigt jobbig tid men så bra att nu veta vad som felat och att det finns behandling som hjälper. Så fint ni har det med snön som lyser upp, här nere i Skåneland har det mest regnat. Vi fick ha snö ett par ynka dagar bara med rejäl kyla, det är dock så att här nere så är det rejält kallt även vid ett par plusgrader. Önskar er alla bröder och husfolk en riktigt god fortsättning från töserna i Skåne med dess betjänter.

Lilla vän då tur det finns hjälp Triton. Så vackra bilder på kissar i snön, förstår att ni trivs.
Önskar er en god fortsättning och ha en trevlig januari.
Kramisar Gudrun A 🐾🌺❤️

God bättring och god fortsättning på nya året!
Det kommer att gå bra Triton med din diabetes. Inte så kul att behöva ta sprutor men med en klok matte som du har kommer ni lätt att fixa det.

Hej på Er! Oj, oj vackra Tritte vad du fått gått igenom❤️ Förstår att matte och husse varit väldigt oroliga, vilken tur att sprutorna nu hjälper och att du känner dig lite piggare❤️ Håller alla tummar och tassar här för att du piggar på dig ordentligt❤️ Bröderna håller igång som vanligt och söta lillebror i tomtens hus är ju för underbar❤️ Nu önskar vi Er allt gott på det nya året❤️ Kramar och klappar från oss❤️🌟🌟🌟🌟

Men oj vännen, så tufft att du fått diabetes. Men sprutorna ser ut att hjälpa dig även om det är jobbigt för er. Många besök hos vetten förstår jag. Lycka till lille vän och hoppas det går bra på alla sätt.
Silvana har ju fått sköldkörtelrubbning så hon medicinerar 2 ggr per dag och har haft många och täta besök hos vetten för att få värdena att stabilisera sig och nu för att se att medicinmängden är rätt för henne. Kassia har ju astma och tar sina olika inhalationer morgon och kväll och Walter fortsätter med skonmat för sin mage och medicin i förebyggande syfte för njurarna. Vi har fullt upp med våra små pensionärer. För att inte tala om olika mjuk och torrfoder till alla tre.
Var rädda om er nu och kämpa på.
Fantastiskt fina vinterfoton bjuder ni på som alltid. God fortsättning på er alla ❤️

Men oj! Va jobbigt ni haft det, måste varit oroligt innan ni fått resultatet!!!
Bra att det hittades vad som felar er äldsta kisse finaste Tritte 😻❤️

Hoppas det hjälper med två sprutor om dagen till honom för att han ska må bra!
Jag har själv diabetes 2 och tar sprutor för att må bra.

Fint att se alla killarna i snön, underbara bilder som vanligt 😍😻❤️

En bra fortsättning på året önskar vi er alla ❤️😻❤️

Hej på er allihop!

Men uj uj uj, hur du har drabbats! Vilken tur att du mår bättre nu, och att insulinsprutorna hjälper. Med mattes och husses hjälp kommer du säkert att känna dig friskare hädanefter.

Artemis, Febus och lille Titus verkar trivas ute i snön. Har ni mycket snö därnere i Elsborg? Här i Kalser är den åtskilliga decimeter djup, så här syns det allt att det är full vinter.

Ett par dagar före julafton hörde vi en duns, som om en fågel flugit mot en fönsterruta, och när vi tittade efter satt det en sparvuggla på marken nedanför köksfönstret. Den vred på huvudet ett halvt varv, tittade på oss, och flög sedan iväg, så den verkade inte ha gjort sig illa i alla fall. Senare fick vi höra av en granne att en sparvuggla flugit in i en fönsterruta hos honom också. Det är säkert samma uggla (som nog skulle behöva glasögon 🦉).

Vi hoppas att du piggnar till riktigt, och att ni alla får det lugnare nu.

God fortsättning önskas er alla av oss i Kalser!

Hej Tritte! Vilken underbar blogg jag hittat! Har läst igen allt på kort tid; vecka för vecka, år efter år – skrattat och gråtit allt eftersom…. Vilka underbart vackra bröder du har och har haft! Den som älskar katter, underbar trädgård med blommor och blad, alla dessa fåglar och dessa fina texter med bilder får verkligen allt 😻
Jag är verkligen hänförd och tacksam för att någon tipsade om denna blogg – info om sibiriska katter!
Tack för alla tipsen och varningen om kottepalmen….
Stort tack Triton 😻 och tacka din snälla matte att hon hjälpt dig med bloggen 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *